MECI DIFICIL PENTRU SCM: adversar din cupele europene în campionatul intern


Echipa de handbal SCM Râmnicu Vâlcea trece printr-o perioadă forate încărcată din punct de vedere competițional. Zilele trecute, echipa noastră a disputat două partide în Grupa B a Ligii Campionilor, ambele pe teren propriu: victorie cu Buducnost Podgorica și înfrângere cu CSKA Moscova. După aceste jocuri, sportivele pregătite de antrenorul Florentin Pera vor reveni la campionatul intern, Liga Florilor, pentru un joc din cadrul etapei a opta. Toate cele șapte partide contând pentru runda a opta din Liga Florilor se vor disputa în Sala Polivalentă din București. Ar fi trebuit să se joace opt meciuri, dar cum gruparea Crișul Chișineu Criș s-a retras din campionat în fiecare etapă una dintre cele 15 participante va sta.
Pentru SCM Râmnicu Vâlcea turneul programat la București va însemna confruntarea cu una dintre cele mai în formă grupări din campionatul intern. Este vorba despre HC Dunărea Brăila, echipă care evoluează și în European League, a doua competiție inter-cluburi ca importanță din handbalul feminin european. Meciul dintre cele două formații românești care joacă și în cupele europene este programat joi, 28 ianuarie 2021, cu începere de la ora 16.30. Din cauza restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii epidemiei de Coronavirus, toate cele șapte jocuri din cadrul etapei a opta a Ligii Florilor se vor disputa fără spectatori. Totuși, câteva dintre acestea vor putea fi urmărite în direct prin intermediul transmisiunilor realizate de postul public de televiziune. Este și cazul partidei în care va evolua echipa noastră, care va fi transmis în direct de către postul de televiziune TVR2.
Înaintea acestui meci, SCM Râmnicu Vâlcea și HC Dunărea Brăila ocupă poziții bune în prima jumătate a clasamentului Ligii Florilor. Cu 15 puncte din șase meciuri disputate, echipa noastră se află pe poziția a patra în clasament. Gruparea de la malul Dunării are 12 puncte acumulate din șapte meciuri disputate și se află pe locul al șaselea în ierarhie.

Programul meciurilor de joi din etapa a VIII-a

28 ianuarie, ora 10.30
SCM Gloria Buzău – Activ Prahova Ploiești
28 ianuarie, ora 13.15
Măgura Cisnădie – Minaur Baia Mare
28 ianuarie, ora 16.30
SCM Râmnicu Vâlcea – HC Dunărea Brăila
28 ianuarie, ora 19.15
SCM Craiova – Rapid București
Sursă foto: Arhivă