Material lemnos, confiscat de polițiști


• infracțiunile depistate s-au produs în comunele Șirineasa și Popești
La data de 14 septembrie, în jurul orei 16.30, poliţiştii din Popești au depistat un bărbat cu vârsta de 35 de ani în timp ce transporta material lemnos din specia plop. Acesta transporta materialul cu ajutorul unei autoutilitare, pe DN 65C, pe raza comunei Popești, în baza unui aviz de însoțire a mărfii neconform cu prevederile legale.
Faţă de bărbat, polițiștii au dispus măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. În plus, cantitatea de 2,3 metri cubi de material lemnos, transportat fără îndeplinirea formelor legale, a fost confiscată.

Focuri de armă la Șirineasa
De asemenea, în seara aceleiași zile, polițiștii din Băbeni și cei din Șirineasa au depistat patru tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 37 de ani, care transportau material lemnos speciile fag și carpen, fără a deține documente legale de proveniență ori de transport.
Pentru oprirea atelajelor hipo și verificarea legalității transportului de material lemnos, polițiștii au executat focuri de armă în plan vertical, iar ulterior i-au urmărit și imobilizat pe cei patru indivizi. Aceștia au fost conduși la sediul poliției și au fost sancționați contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cei 2,5 metri cubi de material lemnos transportați fără îndeplinirea formelor legale au fost confiscați.