Matei îi acuză pe față de șantaj pe liberali!


• liderul PSD a convocat pentru vineri o ședință extraordinară pentru a putea pune la punct detaliile Zilelor Imnului

Gigi Matei a transmis, ieri, un comunicat oficial de presă prin care anunță că, prin intermediul unei ședințe extraordinare convo­cate la finele săptămânii încearcă că treacă de votul colegilor din legislativul Râmnicului mai multe proiecte importante: „ Ca urmare a fap­tu­lui că acum o săptămână, un grup de consilierii locali a decis că şantajul administrativ este ultima armă pe care o pot folosi în interesele proprii şi de partid – sacrificând, însă, fără să clipească, interesele oraşului – am decis ca punctele de pe ordinea de zi a acelei şedinţe să fie repuse în dezbaterea Legislativului local în cadrul unei şedinţe extraordinare convocată pentru vineri, 10 iulie, de la ora 10.00. Este vorba de proiecte de hotărâri importante, dintre care o bună parte nu mai suportă amânare:
• Rectificarea listei de investiţii prin plata sumei de 226.642 lei către constructorul care lucrează la transformarea corpului A de la fostul Cămin de Bătrâni în 44 de locuinţe sociale; în lipsa acestor bani, pe care i-am primit, după multe demersuri, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, lucrările sunt sistate, iar termenul de finalizare de 30.07.2015 nu va mai putea fi respectat. Con­secinţa: 44 de familii cu situaţii sociale dificile, ale căror dosare aşteaptă de multă vreme o rezolvare, nu vor putea beneficia de locuinţele ce li se cuvin conform legii.
• Prelungirea Contractului de delegare a ges­tiunii unor servicii publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local către SC Pieţe Prest SA; fără această prelungire, SC Pieţe Prest SA nu va putea completa şi depune, până la termenul limită de 15.07.2015, dosarul pentru obţinerea unei noi licenţe de operator de salubrizare, ceea ce va lăsa societatea fără obiect de activitate, cu consecinţe imediate în dis­ponibilizarea salariaţilor şi în dispariţia servi­ciu­lui de curăţenie a străzilor şi parcurilor din Râmnic.
• Aprobarea programului Zilelor Imnului Naţional. Există pericolul real ca, după ce aceas­tă sărbătoare a bucurat zeci de mii de râmniceni în fiecare din ultimii 17 ani, să avem un an în care concertele muzicale şi focurile de artificii de pe splaiul Independenţei să nu se mai ţină. Deja, ca urmare a votului negativ al grupului de consilieri locali din şedinţa din 30 iunie, Festivalul de Teatrul ”Ariel Inter Fest”, care ajunsese la cea de-a cincea ediţie, a fost amânat şi nu se mai poate desfăşura, conform tradiţiei, în contextul Zilei Imnului Naţional.
• Să mai amintesc şi că o plată din capitolul 76 – ”cultură, recreere şi religie” este supusă aprobării la limita legalităţii, pentru că, deşi avizată favorabil de comisia special constituită, s-a ajuns în situaţia în care evenimentul sportiv pentru care se solicită sprijin financiar să se afle deja în derulare la momentul acestei şedinţe extraordinare.
Fac un apel la conştiinţa de râmniceni a consilierilor locali şi îi rog, în numele locuitorilor municipiului, să participe şi să voteze la şedinţa de Consiliu de vineri în interesul Râmnicului, lă­sând la o parte răfuielile politicianiste. În acelaşi timp, îi avertizez că în cazul în care continuă să sacrifice oraşul unor interese fără nici o legă­tură cu comunitatea locală, voi face toate de­mer­surile pentru ca locuitorii municipiului să afle cine este de vină pentru nefinalizarea unor lucrări importante de investiţii, pentru faptul că nu va mai fi curăţenie pe străzile Râmnicului şi pentru că nu ne vom putea bucura împreună de cea mai importantă sărbătoare a noastră – Ziua Imnului Naţional. Sper ca, măcar în ceasul al doisprezecelea, raţiunea să triumfe”.