Mărțișorul și primăvara au venit la „Pedagogic”


La CNI „Matei Basarab” primăvara a fost adusă și de cele câteva evenimente derulate de 1 martie și dedicate mărțișorului. Potrivit declarației directorului colegiului, Alina Vețeleanu, au avut loc tot felul de activități în clase, proiecte ale copiilor/ proiecte de grup, expoziții dedicate primăverii, zilei de 1 martie ale elevilor din învățământul primar. O astfel de expoziție cu tot felul de produse dedicate mamei poate fi admirată și în Sala de festivități a fostului liceu Pedagogic.
Ziua a debutat cu tot felul de surprize pentru copii. Zâna mărțișor, prin doamnele învățătoare, a oferit elevilor din clasele pregătitoare mici atenții: brățări, ghiocei, mărțișoare. De fapt, trebuie specificat că tot Zâna mărțișor a lăsat directorului liceului, prof. Alina Vețeleanu, brățări simbolice pentru copii.
Ca exemplu de activitate, la clasa pregătitoare F a învățătoare Maria Ungureanu (foto), Zâna Mărțișor a lăsat cadou pentru fetițe câte un buchețel de ghiocei, „simbolul purității și gingășiei lor, sinceritatea”, după cum declară chiar dascălul. Orele au debutat prin realizarea unui copac înflorit de primăvară prin dactilopictură (pictură cu degetele), iar apoi elevii au decupat flori roșii și albe pentru a confecționa pe tablă rochița Zânei mărțișor. La finalul orelor, elevii au realizat mărțișoare pentru mămici și felicitări. Per general, a fost o zi plină, o zi de creație și bucurie la clasele pregătitoare ale CNI „Matei Basarab”, unde, în general, arta, creația stau la loc de cinste.