Mare atenție, vâlceni: ÎNCEPE ETAPA A DOUA de vaccinare a populației


Instituția Prefectului Vâlcea a informat că etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 începe în Vâlcea sâmbătă, 16 ianuarie 2021, cu vaccinarea beneficiarilor din centrele rezidențiale. Luni, 18 ianuarie 2021, campania va fi extinsă și la celelalte categorii de persoane cuprinse în această etapă.
Vaccinarea beneficiarilor din centrele rezidențiale va fi efectuată de echipe mobile, pentru restul populației din etapa a II-a (adulți cu vârsta peste 65 de ani, adulți care suferă de boli cronice și persoane care desfășoară activități în domenii esențiale), urmând să fie deschise, în prima fază, șase dintre cele 17 centre de vaccinare comunitare stabilite la nivelul județului.
Cele șase centre sunt următoarele:
1.Centrul de vaccinare amenajat în sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier din Râmnicu Vâlcea (Calea lui Traian nr. 195-197);
2.Centrul de vaccinare amenajat în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea (Str. Lucian Blaga nr. 3);
3.Centrul de vaccinare amenajat în sala de sport a Liceului Tehnologic „Brătianu” din Drăgășani (Str. Mihail Kogălniceanu nr. 2);
4.Centrul de vaccinare amenajat în sala de sport din Bălcești (Str. 1 Decembrie);
5.Centrul de vaccinare amenajat în sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu” din Horezu (Str. Alexandru Ioan Cuza);
6.Centrul de vaccinare amenajat la Spitalul Orășenesc Brezoi – clădirea în care se află Pediatria (Str. Fabricii nr. 2).
Celelalte 11 centre de vaccinare comunitare din Vâlcea vor fi deschise etapizat, în funcției de fluxul de persoane care doresc să se imunizeze și de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare. Programul de funcționare a acestor centre este zilnic, între orele 08.00 și 20.00. Vaccinarea se face pe bază de programare, programările pentru persoanele care doresc să se vaccineze putând să fie efectuate pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login, începând de cu data de 15 ianuarie 2021.

Cum se va desfășura vaccinarea persoanelor vârstnice?

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 utilizând oricare din următoarele modalități:
• prin intermediul medicilor de familie;
• individual, prin intermediul platformei = online https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login;
• din contul unui aparținător, prin intermediul platformei online https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);
• prin call center-ul destinat județului Vâlcea (021.414.44.50), e-mail: vl.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro;
• prin structurile de asistență socială de la nivelul UAT-urilor.

Informații pentru cei cu boli cronice

Persoanele adulte cu vârsta sub 65 de ani cu afecțiunile cronice se pot programa pentru vaccinare prin intermediul medicilor de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au medic de familie, se pot programa prin următoarele modalități:
• prin intermediul oricărui alt medic de familie;
• prin call center-ul destinat județului Vâlcea (021.414.44.50), e-mail: vl.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro;
• prin structurile de asistență socială de la nivelul UAT-urilor.
În categoria boli cronice se încadrează oricare din următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).

Alte informații

„În cazul persoanelor care desfășoară activități esențiale, programările vor fi realizate în baza propunerilor făcute de angajator sau individual. Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate, la oricare dintre centrele de vaccinare deschise la nivelul județului. Menționăm că vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 este gratuită și voluntară. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – ROVaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro, au transmis reprezentanții Prefecturii Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea