Maratonul Olteniei și-a atins scopul: Aparatură de 12.000 de euro pentru Spitalul Județean


Competiția organizată în luna august 2016 de CEZ România, la care au participat 500 de persoane, a dus la achiziționarea de aparatură medicală ultramodernă pentru Spitalul Județean. Într-o conferință organizată la spital, conducerea unității medicale și organizatorii concursului au prezentat sistemul chirugical cu radiofrecvență, aparatură care va fi folosită în tratarea cazurilor preluate de secția ORL. Investiția se ridică la 12.000 de euro.
Cele mai frecvente cazuri medicale care vor fi soluționate cu ajutorul aparaturii donate de Grupul CEZ în România vor fi amigdalectomiile și adeno­idecto­miile (scoaterea amigdalelor și a polipilor).
„Aparatul folosește undele radio, cu o frecvență foarte ma­re, ce duc la tăierea / coagu­larea țesuturilor în zona țintită. Se poate face o serie de intervenții chirurgicale ce duc la spitalizări de o zi, iar operațiile se fac fără sângerări”, a precizat dr. Cătălin Nicolae Daneș, șef ORL.
La rândul său, managerul SJU Vâlcea, chirurugul Dan Ponoran, a ținut să mulțu­meas­că participanților, partenerilor concursului, prin astfel de acțiuni crescând calitatea actului medical și îmbunătățindu-se condițiile pacienților. Din partea Distribuției Oltenia a participat la conferință președntele directo­ratului, Ion Dobrescu.