Main-eventul anului în fotbalul judeţean! Astăzi se decide titlul în Liga a IV-a


• Flacăra Horezu şi CS Şirineasa se întâlnesc în marea finală
• meciul se dispută pe stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea, cu începere de la ora 18.00, iar intrarea spectatorilor va fi liberă

Un nou sezon al fotbalului de elită din judeţul nostru a ajuns la final, iar cortina va cădea, astăzi, peste ediţia 2014/2015 a Ligii a IV-a vâlcene. Microbiştii nu trebuie să aibă motive de tristeţe pe acest final de sezon, fiindcă „cireaşa de pe tort” a fost păstrată chiar pentru ultima zi a campionatului! După o dublă manşă în semifinalele play-off-ului ce nu le-a pus prea multe probleme, Flacăra Horezu şi CS Şirineasa urmează să se întâlnească, astăzi, cu trofeul pe masă, în marea finală a Ligii a IV-a. Partida la care facem referire este programată să se dispute pe stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea, cu începere de la ora 18.00. Important de precizat pentru iubitorii fotbalului din judeţul nostru este faptul că intrarea spectatorilor se va face în mod gratuit, astfel că organizatorii aşteaptă un număr cât mai mare de microbişti în tribunele arenei din Parcul Zăvoi.

Victorii la scor cu FC Băbeni şi Stejarul Vlădeşti

Iar dacă tot vorbim despre finala din acest sezon, trebuie spus că pe teren se vor înfrunta echipele văzute de către mulţi cunoscători ai acestui fenomen drept cele mai bune din judeţ. Atât Flacăra Horezu cât şi CS Şirineasa au câştigat se­riile din care au făcut parte în sezonul regulat (Nord, res­pec­tiv Sud), cele două grupări întâlnindu-se şi în finala fazei judeţene a Cupei României, pe stadionul din Valea Mare, în urmă cu câteva săptămâni, meciul fiind câşti­gat de către jucă­to­rii din Horezu. Aşa cum spuneam, în semifi­nalele play-off-ului organizat de către Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vâlcea la finalul sezonului regulat, cele două formaţii nu au întâlnit adversari pe măsură. Ambele s-au calificat în finală după duble victorii. Flacăra Horezu a triumfat cu scorul general de 7-3 în faţa celor de la FC Băbeni (după 3-1 în returul din Ce­ta­tea Olarilor), iar CS Şirineasa s-a impus cu 9-1 la general contra „stejarilor” din Vlădeşti (după un categoric 6-1 în retu­rul disputat la Şirineasa). De asemenea, ar mai fi de amitit faptul că Flacăra Horezu este campioana en-titre a judeţului nostru, după ce, anul trecut, tot pe stadionul „Municipal”, gru­parea olarilor a avut câştig de cauză în faţa Posadei Perişani. Astfel, pentru Flacăra, un eventual triumf în jocul de astăzi ar fi sinonim cu menţinerea supremaţiei în fotbalul judeţean.

Campioana se va lupta pentru promovarea în Liga a III-a

Câştigătoarea partidei de astăzi va primi titlul de campioană a Vâlcii în sezonul 2014/2015. Aceasta va reprezenta judeţul nostru în dubla de baraj pentru promovarea în Liga a III-a. Ultima campioană vâlceană care a reuşit să câştige un astfel de baraj (atunci se juca într-o singură manşă), a fost Damila Măciuca, în anul 2011.

Echipele probabile

În ultimele jocuri, cele decisive pentru calificarea în finala play-off-ului Ligii a IV-a, cele două echipe au abordat partidele folosind următoarele distribuţii: CS Şirineasa: Peşterău – I. Săraru, Nicolaescu, Muşuroia, Fistogeanu – Vlad, Bucei, Murgoci – Jugăstreanu, Puşcatu şi L. Săraru. Antrenor: Lucian Giurcă. Flacăra Horezu: Popescu – Onofrei, Vladu, Popescu, Nistor – Tănase, Marinescu, Stănică – Georgescu, R. Nistor şi Milosteanu. Antrenor: Vasile Ilinca.