Luptătorii de la Chimia, medaliați cu bronz la Reșița


Week-end-ul trecut, în municipiul Reșița s-a desfășurat faza finală a Campionatului Național de Tineret Under 23 de lupte greco-romane. La întrecerea de mare anvergură au participat peste 200 de sportivi din întreaga țară, printre care și mai mulți sportivi ai clubului Chimia Rm. Vâlcea, pregătiți de antrenorul Cornel Lupu (foto, în centru). Vâlcenii au avut o evoluție destul de bună pe parcursul acestei întreceri, ei reușind să cucerească două medalii, ambele de bronz. Rezultatele foarte bune au aparținut luptătorilor Eduard Lăzăroiu, la categoria 66 de kilograme, respectiv Radu Zarioiu, la categoria 98 de kilograme.
Legat de aceste rezultate, antrenorul Cornel Lupu ne-a oferit câteva declarații: „La Reșița, a fost un concurs destul de dificil, care a adus la start mulți tineri practicanți ai luptelor greco-romane din întreaga țară. Sunt mulțumit de evoluția sportivilor pe care îi pregătesc. Ei au respectat sfaturile și indicațiile tactice primite, iar rezultatul s-a văzut în cucerirea celor două medalii. Desigur, știți cum se spune, întotdeauna este loc de mai bine. Expresia este adevărată și în cazul nostru, însă, per total, țin să subliniez faptul că sunt mulțumit de felul în care s-au comportat la acest concurs sportivii pe care îi pregătesc”.

Urmează un nou concurs pentru chimiști

Conform informațiilor furnizate de către profesorul Cornel Lupu, luptătorii de la CS Chimia vor avea și în perioada următoare un program cât se poate de aglomerat. Pe 25 și 26 noiembrie, la Târgoviște se va desfășura Cupa României la lupte greco-romane. La acest nou concurs de anvergură națională, clubul chimist va fi reprezentat de patru sportivi: Cristian Drăgulescu – 54 kg, Eduard Lăzăroiu – 66 kg, George Rusu – 85 kg și Alexandru Cotora – 120 kg.