Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 septembrie 2021

Luptă cu Flăcările la Roeşti, Brezoi şi Malaia!


Zilele trecute au fost, din nou, destul de agitate pentru Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru”  Vâlcea. Aceştia au intervenit la Roeşti pentru a stinge focul izbucnit la un adăpost de animale, la Brezoi pentru a stinge un incendiu de vegetaţie uscată, dar şi la Malaia.

O descărcare electrică a produs incendiu la un adăpost de animale
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru”  Vâlcea au intervenit, în data de 11 iunie, la ora 14.00, pentru stingerea unui incendiu produs la un adăpost pentru animale, aflat în proprietatea unui cetățean din Roești. Flăcările s-au declanşat la partea superioară a construcţiei unde au ars: acoperişul din lemn pe o suprafaţă de circa 100 mp, şi aproximativ două tone de fân producţie 2014. După aproape o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma producerii unei descărcări electrice.

Au ars 150 mp de vegetație uscată
Un alt incendiu la care au intervenit pompierii militari ai ISU „General Magheru” s-a declanşat în aceeaşi zi, la ora 14.33, în Brezoi – satul Păscoaia la vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de teren de circa 150 mp. aflată în proprietatea unui cetățean. Până la stingerea incendiului a ars un gard din lemn de brad pe o lungime de circa 30 ml. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat după ce proprietarul ar fi folosit focul deschis fără respectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Depozit de rumeguș în flăcări
În data de 11 iunie, la ora 20.23, pompierii militari ai ISU „General Magheru” au intervenit în comuna Mălaia, sat Mălaia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un buncăr pentru depozitarea rumeguşului, aflată în proprietatea unei societăţi comerciale, cu profil de prelucrare a lemnului.  Până la stingerea incendiului, au ars: aproximativ 6 mc. de rumeguş şi tubulatura pentru aer a buncărului construita din material textil. În acelaşi timp, s-a degradat acoperişul halei de producţie pe circa 10 mp. După aproximativ o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri din apropiere. Cercetările efectuate la faţa locului arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma aprinderii pulberilor de rumeguş rezultat în procesul de producţie.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la ISU