Luni, la Cimitirul Eroilor: CEREMONIE DE O ORĂ ȘI JUMĂTATE de Ziua Armatei


Data de 25 octombrie 1944, ziua în care teritoriul național a fost eliberat de ocupația trupelor fasciste, va fi marcată, în acest an, la Râmnicu Vâlcea, printr-o ceremonie de o oră și jumătate la Cimitirul Eroilor, din cartierul Cetățuia. Programul evenimentului de luni, care debutează de la orele 10.30, prevede intonarea imnului național, prezentarea semnificației zilei, alocuțiunea  comandantului garnizoanei Râmnicu Vâlcea, oficierea unui serviciu religios, depunerea de coroane și jerbe de flori din partea diferitelor instituții.
Cimitirul Eroilor a fost amenajat, între anii 1933-1934, de către Societatea „Cultul Eroilor”, în municipiul Râmnicu Vâlcea, lângă cimitirul orăşenesc „Cetăţuia”. În prezent constituie un sector distinct în cadrul acestuia, compus din trei parcele, cu 161 morminte şi un monument comemorativ din piatră, cu vultur de bronz şi placă (din marmură) comemorativă.
În această necropolă sunt înhumate victime de război, din ambele conflagraţii mondiale, de naţionalitate română, germană, austriacă, rusă / sovietică, peste 80 dintre aceştia fiind militari români căzuţi la datorie în Primul Război Mondial. Atât cimitirul propriu-zis, cât şi monumentul comemorativ sunt înscrise în Lista Monumentelor Istorice din România.