Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

30 septembrie 2020

Lucrările la Spitalul Județean, prelungite până-n iunie 2016


• modificarea legislației din domeniul achizițiilor publice, unul din motive • dr. Dan Ponoran, manager SJU Vâlcea: „cred că reabilitarea se va finaliza până-n Paște, dar am înțeles că trebuie luată o marjă de eroare”

În ultima ședință a Consiliului Județean Vâlcea, din acest an, s-a decis prelungirea proiectului „Reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea” până pe 30 iunie 2016. Consilierii județeni au adus o serie de argumente pentru această întârziere, noi amintind o parte din motive: modificarea legislației din domeniul achizițiilor publice, care au determinat revizuirea documentațiilor, atacarea raportului procedurii de achiziție a serviciilor de dirigenție de șantier de către ofertant la CNSC și apoi la Curtea de Apel Pitești, unele aspecte de natură tehnică etc. Contactat, managerul SJU Vâlcea, chirurgul Dan Ponoran, a precizat, pentru ziarul nostru: „Din ce am observat, etajul 1 a fost deja predat, iar lucrările la etajul 2 sunt realizate în proporție de 80%. Consider că până pe 15 ianuarie 2016 se va face jumătate din etajul 1, urmând să fie finalizat în februarie. Cum parterul nu are nevoie de stâlpi de susținere, lucrările vor fi gata până-n Paște. Linoleumul este achiziționat și trebuie doar pus, așa cum este și cazul chiuvetelor. Cred că reabilitarea spitalului va fi gata până-n Paște, dar am înțeles că trebuie luată o marjă de eroare”.

Mai mult, pentru ducerea la bun sfârșit a investiției este nevoie de alocarea sumei de 24.361.000 lei, inclusiv TVA, reprezentând cheltuieli neeligibile.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate