Liberalii au semne de întrebare


• organizaţia condusă de senatorul Adrănel Cotescu şi consilierul municipal Grig Crăciunescu caută un candidat „fezabil” pentru Primăria Râmnicului

Situaţia candidatului PNL pentru alegerile locale din iunie nu este deloc clară în cadrul organizaţiei condusă de senato­rul Adrănel Cotescu şi consilierul municipal Grig Crăciu­nescu. „După cum am mai spus, dacă nu vor să facem o echipă profesionistă pentru Consiliul Local, eu nu particip nici măcar în sondajul pentru desemnarea candida­tului la funcţia de primar al municipiului. Cum spunea la un moment dat şi Mircia Gutău, dacă e să candidez, vreau să fiu lăsat să-mi fac echipa aşa cum consider. Dacă mă lasă, OK, mă bag. Dacă nu, nu”, a declarat viceprimarul Eduard Vârlan. Acesta spune că, pentru desemnarea candidaţilor la Rm. Vâlcea, copre­­şe­dinţii Cotescu și Grig Crăciunescu au introdus criterii care punc­tea­ză lucruri ce nu sunt esenţiale, cum ar fi numărul de sem­nături strânse. „În felul ăsta, pe locuri eligibile, au urcat oa­­meni care nu aduc voturi, care nu sunt profesionişti, iar eu nu intru în lupta pentru Primăria Râmnicului avându-i în prima linie pe Pantelică sau nu ştiu mai care. Nu am nimic cu ei, nu spun că nu muncesc, dar nu sunt de prima linie”, a mai spus Vârlan.

Persu vrea să fie respectat sondajul de anul trecut

În toamna anului trecut, atunci când PNL Vâlcea a comandat un sondaj de opinie pentru desemnarea candida­tului pentru alegerile locale din 2016, Mircia Gutău a ieşit pe primul loc; urmat de Romeo Rădulescu şi Gigi Matei. Dar niciunul dintre aceştia nu era atunci membru al PNL! Eduard Vârlan sau consilierul local Mihai Persu, înscris şi el în cursa pentru Primăriei, au obţinut scoruri modeste. Cu toate acestea, Persu a fost primul dintre liberali şi vrea respectarea sondajului sau, măcar, reluarea acestuia.

Se aşteaptă rezultatele unui nou sondaj

Revenind la viceprimarul Eduard Vârlan, acesta spune că a discutat pe marginea situaţiei de la „municipiu” şi cu Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea. „A spus să aştep­tăm rezultatele sondajului nou şi apoi tragem o concluzie. În competiţia internă pentru desemnarea candidatului PNL la funcţia de primar al Râmnicului, am rămas trei: eu, Grig Crăciunescu şi Mihai Persu”, a mai spus Vârlan.