Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 octombrie 2020

Liberalii au pregătit un nou asalt asupra scaunului de primar interimar Încă o „extraordinară” pentru schimbarea lui Gigi Matei


De trei ori au încercat, în ultimele săptămâni, liberalii şi aliaţii lor – conservatorul Liviu Boban şi independenţii Cosmin Constantinescu, Eusebiu Veţeleanu, Maria Preda, Adrian Panduraşu, Maria Bobeanu, Iulian Voicu – să-l schimbe pe primarul interimar Gigi Matei. Din cauza grabei şi a lipsei de temeinicie în acţiunile lor juridice, „orchestrate” haotic de mai mulţi colegi de la „judeţ”, consilierii liberali şi aliaţii amintiţi mai sus au format o majoritate confortabilă, dar atât de fragilă din punct de vedere legal. Chiar săptămâna trecută, după a doua tentativă de schimbare a lui Matei, prefectul Dumitru Cornoiu a atacat in instanţa de contencios, în conformitate cu prevederile Legii 554 / 2004, cu modificările şi completările ulterioare, toate hotărârile noii majorităţi din Consiliul Local. Astfel hotărârile prin care, de trei ori, atribuţiile de primar i-au fost retrase social – democratului Gigi Matei şi date liberalului Eduard Vârlan şi, nu în ultimul rând, Iulian Voicu a devenit consilier cu atribuţii de viceprimar, au picat!. „Până la soluţionarea cauzei, în baza articolului 3, alin. 3 din acelaşi act normativ, actele atacate sunt suspendate de drept”, a transmis prefectul Cornoiu.
Reprezentanţii PNL au anunţat, prin lui Eduard Vârlan, că nu renunţă, iar săptămâna aceasta vor convoca o nouă şedinţă extraordinară a CL, în care vor vota pentru a ca Matei să nu mai exercite atribuţiile de primar. Este foarte clar că secretarul Primăriei, Ion Didoiu, nu va semna pentru legalitatea hotărârilor ce se vor lua, iar prefectul va fi „pe fază”. Vom ajunge, e clar, în situaţia de la Consiliul Judeţean, când pesediştii s-au săturat de jocurile liberalilor şi au renunţat la a-şi mai susţine punctul de vedere.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate