„Le mulțumesc vâlcenilor care au venit la vot. Absenteismul mă îngrijorează cel mai mult”


Alegerile parlamentare s-au încheiat, voturile au fost numărate, iar voința poporului se cunoaște deja. Dincolo de aceste aspecte, rata de participare de puțin peste 30% la nivel național și aproximativ 34% la nivelul județului nostru ridică destule semne de întrebare cu privire la legitimitatea acestui vot. Deși scrutinul urma să fie validat indiferent de rata de participare a alegătorilor cu drept de vot, problema numărului redus al celor care au venit la urne pentru a-și exercita acest atribut garantat de Constituție este unul care îl îngrijorează și pe președintele Consiliului Județean Vâlcea și al PSD Vâlcea.
Referitor la aceste aspecte, Constantin Rădulescu a declarat următoarele: „Vreau să le mulțumesc vâlcenilor care s-au prezentat la vot, dar și celor care ne-au votat. Le mulțumesc colegilor mei din PSD Vâlcea indiferent de locul sau funcția pe care le ocupă. Sunt foarte mândru și onorat să fiu președintele PSD Vâlcea cu o echipă atât de frumoasă și de puternică. Le mulțumesc și vâlcenilor care au venit la vot, dar nu ne-au votat. Îi asigur că eu voi atent la toți vâlcenii, nu doar la vâlcenii care au votat PSD. Absenteismul mă îngrijorează însă cel mai mult. Prezența slabă la vot ne indică un lucru, anume acela că trebuie să fim foarte atenți și de acum încolo, să găsim soluția unui dialog de calitate, unul care să ne ajute să ne dăm seama de ce oamenii au stat acasă și au preferat, în majoritate, să nu vină la vot. Că a fost pademie, că n-a fost pandemie, prezența la vot a fost foarte slabă, oricum mai slabă decât la alegerile locale”.
Întrebat despre componența viitoare a Guvernului României, președintele PSD Vâlcea a declarat: „Pe mine mai puțin mă interesează cine va forma Guvernul. Urmează o perioadă destul de complicată. Mi-aș dori ca PSD să fie partidul în jurul căruia să se formeze viitorul Guvern, însă mă interesează foarte tare cine va fi în noua guvernare și ce profesioniști se vor regăsi acolo, pentru că țara se află într-o situație foarte grea. Noi, administrațiile publice, suntem într-o situație extrem de grea, iar colegii mei primari sunt într-o situație absolut sfâșietoare, fără alocări bugetare. Trebuie să vină un Guvern care să știe să administreze chestiunea pandemiei, dar și care să știe să administreze țara. Cred că PSD-ul are specialiștii care să facă acest lucru”, a mai punctat Constantin Rădulescu.