La Vâlcea se sună adunarea


Joia viitoare, pe 4 iulie, antrenorul Florentin Pera va suna adunarea la SCM Râmnicu Vâlcea. Echipa campioană în sezonul recent încheiat al Ligii Florilor de handbal feminin va fi printre primele formații care își vor relua antrenamentele în vederea pregătirii viitoarei ediții competiționale. Această «grabă» este justificată prin faptul că, pentru SCM Râmnicu Vâlcea primul meci oficial va veni oricum mai devreme decât în cazul celor mai multe dintre echipele românești de primă ligă. Dacă în campionat primele jocuri oficiale sunt programate pe 31 august și 1 septembrie, SCM Râmnicu Vâlcea va susține primul meci oficial pe 25 august. Și nu este vorba despre orice meci, ci chiar despre unul care se joacă având pe masă un trofeu! Atunci, SCM Râmnicu Vâlcea (campioana ultimei ediții din Liga Florilor) se va duela cu CSM București (câștigătoarea ultimei ediții a Cupei României) în Supercupa României. Partida se anunță un veritabil duel al orgoliilor, în care niciuna dintre cele două tabere nu concepe să plece învinsă de pe teren.

Șase meciuri de pregătire cu echipe din România

După reunirea din 4 iulie, campioanele vor avea, pentru început, un program mai ușor de pregătire, în care accentul va fi pus pe îmbunătățirea condiției fizice și pe reacomodarea handbalistelor cu efortul. După efectuarea vizitei medicale, începând cu data de 11 iulie, elevele lui Florentin Pera vor desfășura un cantonament de opt zile la Cheile Grădiștei. La finalul acestui stagiu de pregătire, SCM Râmnicu Vâlcea va disputa primul meci amical, pe 19 iulie, la Brașov, contra echipei Corona. Pe 25 și 27 iulie, vâlcencele vor susține o dublă amicală contra nou-promovatei Rapid București. Primul meci se va desfășura în Capitală, iar următorul la Râmnicu Vâlcea. În primul week-end din luna august, Sala „Traian” din Râmnicu Vâlcea va fi gazda unui turneu amical amical la care vor participa echipe cu pretenții în viitorul sezon al Ligii Florilor. Ne referim aici la SCM Craiova, Corona Brașov, HC Zalău și, evident, la SCM Râmnicu Vâlcea în calitate de echipă gazdă.

Alte cinci meciuri cu echipe din străinătate

În perspectiva debutului în grupele Ligii Campionilor (această competiție va începe în primele zile ale lunii octombrie), conducerea clubului râmicean și-a propus disputarea mai multor meciuri contra unor echipe de peste hotare pentru a familiariza jucătoarele cu rigorile handbalului internațional. Astfel, în perioada 8-12 august, SCM Râmnicu Vâlcea va participa la un puternic turneu internațional care va fi găzduit la Podgorica, în Muntenegru. Pe lângă echipa noastră, aici și-au anunțat prezența trei formații obișnuite cu prezențele în cupele europene. Formația cu cel mai sonor nume este cea a gazdelor, Buducnost, campioana Muntenegrului și participantă în viitorul sezon al Ligii Campionilor. Un alt nume «cu greutate» este cel al grupării franceze Brest Bretagne, care asemenea echipelor din Vâlcea și Podgorica va participa în viitoarea ediție a Ligii Campionilor. La turneul care se va disputa după clasicul sistem «fiecare cu fiecare», câștigătoare urmând să fie desemnată echipa cu cel mai bun punctaj, va lua parte și gruparea rusească Astrakhanochka, o prezență obișnuită în Cupa EHF.
După cele trei meciuri din Muntenegru, SCM Râmnicu Vâlcea va mai susține alte două jocuri internațioale de pregătire la mijlocul lunii august. Mai întâi, pe 16 august, la Sânnicolau Mare, elevele lui Florentin Pera se vor duela cu maghiarele de la FTC Rail Cargo Hungaria, vicecampioane în țara vecină și participante în viitorul sezon al Ligii Campionilor. Ultimul meci de pregătire este programat a avea loc tot în fața unei formații din Ungaria. Pe 17 august, vâlcencele se vor afla la Bekescsaba, acolo unde vor întâlni formația locală, echipă contra căreia au evoluat și la începutul sezonului trecut, tot în meciurile de pregătire.