La Vâlcea s-a aprins «LANTERNA ROȘIE». CSKA Moscova a trecut lejer de SCM


Handbalistele de la SCM Râmnicu Vâlcea trebuie să uite rapid de meciul pe care l-au disputat sâmbătă seara, la Moscova, pe terenul redutabilei grupări rusești CSKA. Doar primul sfert de oră al întâlnirii a fost echilibrat, chiar cu Vâlcea mai bună în unele momente decât adversara din Rusia. SCM a condus cu 3-2 în minutul 4, cu 4-3 în minutul 8 și chiar cu 5-4 în minutul 10, după ce Marta Batinovic a marcat din poartă în poartă. După minutul 15, echilibrul s-a rupt, iar CSKA Moscova avea să treacă definitiv la conducerea ostilităților. Totuși, vâlcencele au continuat să spere la un rezultat pozitiv până la pauza întâlnirii, elevele antrenorului Florentin Pera reușind să se mențină la o diferență de numai câteva goluri în spatele adversarelor (8-6 în minutul 20, respectiv 14-11 la pauză în favoarea celor de la CSKA).
Ca și în partidele pierdute la Brest și acasă cu Odense, tot în cadrul Grupei B din Liga Campionilor, Vâlcea s-a prăbușit după pauză. Rusoaicele au făcut legea în partea secundă și au ajuns să aibă șase goluri avantaj în preajma minutului 40. Cu victoria deja acontată, rusoaicele nu au mai forțat în ultimul sfert de oră al întâlnirii. Diferența de scor nu a mai crescut în același ritm, permițând echipei noastre să piardă în cele din urmă la un ecart ceva mai rezonabil (de zece goluri), și nu la unul care să devină dezonorant pentru tradiția handbalului vâlcean. CSKA Moscova s-a impus în cele din urmă cu 30-20 într-un meci în care numele echipei învingătoare se stabilise încă din preajma minutului 40.
În urma eșecului din Rusia, SCM Râmnicu Vâlcea rămâne fără niciun punct acumulat după cele trei etape disputate din această ediție a grupelor Ligii Campionilor. Din această cauză, echipa pregătită de antrenorul Florentin Pera ocupă ultimul loc în clasamentul Grupei B.

În cel mai mare focar de Coronavirus din Europa,
spectatorii nu poartă măști în sală!

Dincolo de înfrângerea la zece goluri din Rusia, pentru handbaliste și pentru întreg staff-ul tehnic de la SCM Râmnicu Vâlcea foarte important este să nu apară noi cazuri de infectare cu Coronavirus (după deja cunoscutele infectări ale Kristinei Liscevic și Mireyei Gonzalez – jucătoare care nu au făcut deplasarea la Moscova). Spunem asta deoarece Rusia este țara europeană care, în această perioadă, înregistrează zilnic un număr ridicat de cazuri de infectare cu Coronavirus. Însă, chiar și așa, autoritățile de la Moscova le permit suporterilor să asiste la meciuri din tribune, așa cum în România nu se poate în acest moment. Mai mult, deși meciurile de handbal se dispută în spații închise, în Rusia, purtarea măștii de protecție nu este obligatorie, ci opțională!?

Urmează alte meciuri grele pentru vâlcence


În etapa a patra, într-un meci programat duminică, 11 octombrie, SCM Râmnicu Vâlcea va primi vizita campioanei Croației, Podravka Vegeta. În etapa a cincea, într-un meci care se va disputa sâmbătă, 17 octombrie, echipa noastră va susține o partidă extrem de dificilă, pe terenul redutabilei grupări maghiare ETO Gyor.