La mulți ani, români! La mulți ani, Pedagogic!


Cum spunea, la începutul emoționantului discurs prof. Alina Vețeleanu, directorul CNI „Matei Basarab”, un secol de români, un secol de sfințire pură a fost marcat, în sala de festivități a liceului, alături de cadrele didactice, reprezentanții administrației publice locale, elevi. Sala „Jean Monnet” a răsunat de cântece și dansuri tradiționale, marcându-se 100 de ani de la Marea Unire și 104 ani de la înființarea CNI „Matei Basarab”, fostul Liceu Pedagogic.
Directorul unității școlare, Alina Vețeleanu, a oferit invitaților: prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, primarului Municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, inspectorului școlar județean, Andra Bica, distincții privind lunga și fructuoasa colaborare.
A fost dat startul și unui proiect intitulat „Din stejar, stejar răsare”, având ca scop plantarea de către elevii basarabeni din liceu, a mai multor stejari, în mai multe școli din județ. Acolo unde va fi plantat un stejar, va exista și o plăcuță cu însemnele: Stejarul Unirii, 1 decembrie 2018.
De remarcat a fost și coregrafia elevilor, în curtea școlii, la începutul manifestărilor, care au dansat și cântat, chiar dacă vremea nu a fost tocmai prielnică. Încă o dată, fostul Liceu Pedagogic dă clasă; se afirmă prin buna organizare a manifestărilor, prin marcarea unor evenimente de seamă în istoria poporului român. La mulți ani, români! La mulți ani, Pedagogic!