Du-te la...

Final Four Cupa României 2019

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 aprilie 2019

La mulți ani, români! La mulți ani, Pedagogic!


Cum spunea, la începutul emoționantului discurs prof. Alina Vețeleanu, directorul CNI „Matei Basarab”, un secol de români, un secol de sfințire pură a fost marcat, în sala de festivități a liceului, alături de cadrele didactice, reprezentanții administrației publice locale, elevi. Sala „Jean Monnet” a răsunat de cântece și dansuri tradiționale, marcându-se 100 de ani de la Marea Unire și 104 ani de la înființarea CNI „Matei Basarab”, fostul Liceu Pedagogic.
Directorul unității școlare, Alina Vețeleanu, a oferit invitaților: prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, primarului Municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, inspectorului școlar județean, Andra Bica, distincții privind lunga și fructuoasa colaborare.
A fost dat startul și unui proiect intitulat „Din stejar, stejar răsare”, având ca scop plantarea de către elevii basarabeni din liceu, a mai multor stejari, în mai multe școli din județ. Acolo unde va fi plantat un stejar, va exista și o plăcuță cu însemnele: Stejarul Unirii, 1 decembrie 2018.
De remarcat a fost și coregrafia elevilor, în curtea școlii, la începutul manifestărilor, care au dansat și cântat, chiar dacă vremea nu a fost tocmai prielnică. Încă o dată, fostul Liceu Pedagogic dă clasă; se afirmă prin buna organizare a manifestărilor, prin marcarea unor evenimente de seamă în istoria poporului român. La mulți ani, români! La mulți ani, Pedagogic!

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Eveniment

%d blogeri au apreciat: