La capătul unui meci extrem de echilibrat, Vâlcea s-a înclinat în fața Brașovului


Marți după-amiaza, jucătoarele de la HCM Râmnicu Vâlcea au susținut primul meci din noul sezon al Ligii Florilor de handbal feminin, așa cum se numește de acum întrecerea de elită a fetelor. Elevele antrenorului Aurelian Roșca au evoluat în deplasare, pe terenul uneia dintre cele mai redutabile adversare ale întrecerii feminine românești, Corona Brașov. Meciul a avut multe caracteristici specifice unei partide de înaltă clasă: determinare pe teren din partea sportivelor, joc de bună calitate, încrânce­nare, dramatism în ceea ce privește numele echipei câștigătoare până în ultimele zeci de secunde, suporteri pătimași în tribune, plus televizare în direct pentru iubitorii handbalului care nu au reușit să ajungă în tribunele cochetei arene din Brașov.

Rezultat de egalitate la finalul primei reprize

Cele două echipe au dat primele semnale că jocul va fi unul foarte echilibrat încă din debutul partidei. Cristina Florică a marcat primul gol al meciului și, totodată, primul gol al echipei noastre în sezonul 2017/2018 al Ligii Florilor. Brașovencele au revenit însă imediat în joc, iar peste câteva minute trecuseră la conducerea ostilităților. Eliza Buceschi, chiar fiica antrenorului Coronei, Costică Buceschi, a fost una dintre «piesele» de bază în angrenajul ofensiv al grupării de sub Tâmpa. Așa se face că, în minutul 6, Corona conducea cu 3-2. Fragilul echilibru s-a rupt de puțin abia în minutul 14, atunci când Timeea Tătar și Bianca Tiron au punctat pentru desprinderea Coronei pentru prima dată la o diferență de două goluri, scor 7-5.
Inspirat, Aurelian Roșca, antrenorul grupării râmnicene a cerut un timp de odihnă, iar echipa noastră a revenit mai proaspătă și mai determinată pe faza ofensivă. Era minutul 21 când egalitatea a revenit din nou pe tabela de marcaj, aceasta indicând 7-7. Corona a în­cercat să își asigure măcar un avantaj minim pe finalul primei re­prize, însă planurile brașo­vencelor au fost «sabotate» de precizia cu care extrema Cristina Florică a transformat nu mai puțin de patru lovituri de șapte metri pe parcursul primei reprize. Deși brașovencele au condus de mai multe ori cu un gol diferență în minutele de final ale primei reprize, râmnicencele au egalat de fiecare dată; un rezultat de egalitate fiind consemnat și la finalul primului act: 11-11!

Florică și-a continuat show-ul aruncărilor de la șapte metri transformate cu mare precizie

Gruparea râmniceană trece pentru prima dată în avantaj (scor 14-13), pe parcursul reprizei se­cunde, în minutul 34, atunci când Cristina Florică transformă cu pre­cizie o lovitură de la șapte metri pentru a cincea oară. Aceeași Flo­rică ajunge la cota șase goluri marcate din lovitură de la șapte metri în minutul 40, când scorul redevine egal, 15-15. Corona e mai insistentă pe final, dar reușitele sem­nate de Florică, Molnar și Bă­că­oanu fac ca Vâlcea să treacă încă o dată în avantaj în minutul 48 (scor 19-18). Corona revine până la urmă și în minutul 50 avantajul era de partea grupării brașovene: scor 20-19.

În «ruleta rusească» de la finalul partidei, Corona a tras lozul câștigător

Ultimele zece minute au fost de-a dreptul incandescente! Co­rona a condus mai mereu cu câte un gol, dar HCM a revenit de fie­care dată. Minutul 57 a avut un mo­ment psihologic foarte important, care, probabil, a decis numele for­mației câștigătoare. Timeea Tătar a izbutit golul prin care Corona a trecut, după minute bune, din nou în avantaj de două goluri, scor 23-21. La faza imediat următoare, HCM a primit cea de-a noua lovitură de la șapte metri de pe parcursul întregului joc. Aceeași Florică s-a dus să execute, a tras puternic, însă portărița Mîrcă a reușit să pareze mingea trimisă de extrema HCM-ului. Totuși, Florică și-a răscumpărat eroarea la faza imediat următoare, când a perforat poarta brașovencelor din acțiune.
Cu 90 de secunde rămase de disputat până la finalul partidei, Vâlcea avea drept misiune înscrie­rea unui gol, fără a și primi, pentru a se întoarce cu măcar un punct de pe terenul Coronei. Ambii antrenori au solicitat timpii de odihnă la care aveau voie conform regulamentului, iar jocul a devenit precipitat, cu puține faze concrete de joc. Brașo­vencele au știut cum să se apere organizat, supranumeric și să tragă de timp în fazele ofensive până la limita pasivului. Cele 90 de secunde s-au scurs cu repeziciune, iar Corona a fost echipa câștigătoare a unei partide extrem de echilibrată și încrâncenată de la primul și până la ultimul ei minut.

Jocul bun ne dă speranțe pentru viitor

HCM Râmnicu Vâlcea a de­butat așadar cu o înfrângere în prima ediție a Ligii Florilor, Corona Brașov impunându-se cu 23-22. Totuși, după evoluția lăudabilă pe care fetele antrenorului Aurelian Roșca au avut-o pe parcursul par­tidei de la Brașov, speranțe de mai bine există. Chiar dacă lotul râmnicencelor nu este prea omogenizat după numeroasele transferuri efectuate în pauza competițională, echipa sprijinită financiar de Primăria Râmnicului a demonstrat că se poate lupta de la egal la egal cu orice nume din campionatul intern românesc. Cu astfel de evoluții suntem convinși că formația noastră își va putea atinge obiectivul propus pentru acest sezon, anume acela de calificare în viitoarea ediție a cupelor euro­pene. Pentru aceasta, la finalul sezonului abia inaugurat, echipa noastră trebuie să se claseze pe unul dintre primele cinci locuri.