La 88 de ani, cu autoturismul radiat pe drumurile din Slătioara


Zilele trecute, polițiștii rutieri din Horezu s-au confruntat cu o întâmplare mai rar întâlnită. În urma unui control de rutină, ei au oprit în trafic, pe strada Militari din comuna Slătioara, un autoturism cu numere de Italia. Din primele verificări, a ieșit faptul că la volanul mașinii se afla un bărbat cu vârsta de 88 de ani și domiciliul în localitate. Ulterior, oamenii legii au constatat că autoturismul în cauză fusese radiat din circulație.

Bătrânelul consumase alcool înainte de a se urca la volan
Prin intermediul unui comunicat de presă transmis de polițiștii pe marginea acestui subiect, se arată că, după ce a fost verificat cu aparatul etilotest, s-a constatat că bătrânul din Slătioara consumase și nițel alcool înainte de a se urca la volan. Aparatul a indicat 0,19 % mg/l alcool pur în aerul expirat.
„Faţă de bărbatul în cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat, acesta fiind sancţionat contravenţional pentru conducerea sub influenţa alcoolului”, se arată la finalul comunicatului de presă amintit.

Un „curajos” din Sutești, cercetat de polițiști
Polițiștii vâlceni anunță că, în după-amiaza zilei de 20 aprilie, în urma unui control de rutină efectuat pe raza comunei Sutești, a fost descoperită o neregulă rutieră. Concret, oamenii legii au oprit un autoturism aflat în trafic, care era condus de către un bărbat cu vârsta de 40 de ani și domiciliul în localitate.
„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, fără permis de conducere”, se arată în comunicatul de presă transmis de reprezentanții IPJ Vâlcea pe marginea acestui subiect. Ironic vorbind, noi nu îl putem numi decât „curajos” pe bărbatul din Sutești care s-a urcat la volan fără permis.

Șofer imprudent, amendat cu 1.305 lei
Oamenii legii din cadrul Secției 3 Rurală Sutești au acționat neobosiți pentru controlul traficului și prevenirea nefericitelor evenimente rutiere, în aria de competență. Iar sosirea week-end-ului s-a dovedit cu ghininon pentru un bărbat cu vârsta de 62 de ani și domiciliul în Sutești. În timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal 98 din localitate, polițiștii l-au depistat sub influența alcoolului. El a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,34 mg./l alcool pur în aerul expirat. Pentru această faptă, imprudentul șofer a fost amendat cu 1.305 lei, fiindu-i suspendat și dreptul de conducere pentru 90 de zile!