Jandarmii drăgășăneni au participat la Campania 171 DE STEJARI PENTRU ROMÂNIA


O instituție cu rădăcini puternice este asemenea unei păduri de stejari, care se înalță vertical spre a saluta cu încredere viitorul. Jandarmeria Română sărbătorește, în ziua de 3 aprilie, 171 de ani de la înființare. Sunt ani în care oamenii în uniforma bleu-jandarm au fost acolo unde țara le-a cerut, onorându-și cu devotament jurământul depus. Aniversarea a prilejuit desfășurarea unor acțiuni de împădurire la nivel național, în cadrul campaniei «171 de stejari pentru România».
Jandarmii drăgășăneni au participat joi, 1 aprilie 2021, la o acțiune de plantare de stejari în Cantonul Răcoasa din cadrul Ocolului Silvic Drăgășani. Puieții au fost plantați în apropierea unei zone considerată «Pădure cu valoare ridicată de conservare», spre a fi sub ocrotirea unor stejari cu vârste de peste 200 de ani.
„Zona este cunoscută pentru manifestări organizate pentru celebrarea unor tradiții, precum Ziua Olarului sau Codrii Mamului, care prilejuiesc întâlnirea fiilor satelor din apropiere. La fel ca pădurea de stejar, tradițiile sunt cele care dau măsura continuității noastre pe aceste meleaguri. De aceea, pentru noi, jandarmii, a avea grijă de pădurile noastre este o datorie de onoare, iar a planta puieți de stejar e un legământ pentru viitor. La mulți ani, stejarilor din România! La mulți ani, Jandarmeria Română!”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către general de brigadă, Marian Zamfir, comandantul Școlii de Jandarmi din Drăgășani.
Comunicat de presă