Invitație cum n-am mai făcut alta până acum


Joi seara (9 nov., începând cu ora 18.00), ne întâlnim cu un reporter/scriitor formidabil: VIOREL ILIȘOI. După un lung turneu prin țară și peste hotare (de curând s-a întors din Germania) vine și prezintă la Râmnicu Vâlcea a doua sa carte, intitulată CELE MAI FRUMOASE REPORTAJE. Sunt cele mai frumoase și cele mai sincere. Sunt optimiste, dar și triste. Eroii lui trăiesc, sunt printre noi, sunt oameni obișnuiți, însă el i-a «nemurit», cum spunea un critic. I-a sculptat lent, cu un condei sigur, în fraze scurte, până aproape de desăvârșire.
Veniți, dragi iubitori de carte, la CEAINĂRIA VECHE (în Scuarul Bartolomeu Anania, din centrul Râmnicului) și vă veți convinge. La o ceașcă de ceai aflați vrute și nevrute despre autor și cartea sa, despre eroii săi dintr-o lume anonimă: gunoieri, pușcăriași, copii bolnavi, obezi disperați, infirmi frumoși… și lista nu se oprește aici.
Cartea lui Viorel Ilișoi se deschide cu un capitol care se citește pe nerăsuflate: „Vino, mamă, să mă vezi la spitalul de obezi”. N-am lecturat, până acum, asemenea pagini tulburătoare, sincere, amar de sincere, uneori dulci, cu suflet, emotive, inima vibrându-mi la orice adiere. O minunată deșirare de gânduri caracterizează pe deplin sensibilitatea eroului – duioasă și senină. Cine este eroul? Vă fac cunoștință cu el la Ceainărie.

Posting....