Învață să trăiești sănătos!


• acesta este titlul unei interesante dezbateri care va avea loc astăzi la Biblioteca Județeană

Forumul Cultural al Râmnicului, Asociația Seniorilor din Vâlcea, Inspectoratul Școlar al Județului Vâlcea și Spitalul Județean de Urgență Vâlcea își dau concursul, în calitate de organiza­tori, pentru desfășurarea unui eveniment în care sănătatea va fi pusă la loc de cinste, adică mai presus de orice. Astăzi, cu începere de la ora 17.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Jude­țene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea se va desfășura dezbaterea „Învață să trăiești sănătos”, eveniment ajuns la ediția cu numărul șase. Vor fi prezenți medici de renume din județul Vâlcea, care vor susține alocuțiuni pe anumite teme și vor răspunde întrebărilor adresate din sală. Să vedem care vor fi temele abordate:
1.„Suferințele iernii” – conferențiază medicul primar Alexandru Bănățeanu
2.„Modul de viață și bolile cardio-vasculare” – Ilie Petrescu, medic primar cardiolog, șeful Secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea
3.„Noutăți în nutriția pacienților cu boli on­co­logice” – Mariana Cârjaliu, nutriționist și, totodată, președintele Asociației „Sănătatea se învață”
4.„Puternici și deștepți prin alimentație” – o videoproiecție realizată și susținută de elevi ai Școlii Sanitare Postliceale „Carol Davila” din Râmnicu Vâlcea
În deschiderea evenimentului, Gheorghe Dumitrașcu, secretarul general al Forumului Cultural al Râmnicului și al Asociației Seniorilor, va susține câteva alocuțiuni. Moderatorul întâlnirii va fi profesorul Gheorghe Pantelimon.
Ținem să amintim și numele partenerilor care și-au dat concursul pentru buna organizare a dezbaterii „Învață să trăiești sănătos”. Aceștia sunt: Liceul Sanitar „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, Școala Sanitară Postliceală „Carol Davila” din Râmnicu Vâlcea și Școala Postliceală FEG, tot din Râmnic.