Îngrijorător: 47 de locuințe din Vâlcea foloseau curent electric furat


Reprezentanții Distribuție Oltenia au anunțat că au organizat 5.767 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice în intervalul ianuarie – martie 2020. Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale și pierderi de vieți omenești și are impact direct asupra calității alimentării cu energie electrica a consumatorilor. Sustragerea energiei electrice din rețeaua de joasa tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate. Orice intervenție neautorizată și utilizarea unor instalații improvizate pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative.
În plus, consumul fraudulos de energie influențează calitatea serviciilor, determină variații de tensiune și întreruperi ale alimentarii cu energie electrică, provocând astfel disconfort mai ales pentru persoanele care consumă energie electrică având contracte încheiate de furnizare a energiei electrice și respectând prevederile legale în vigoare.
Distribuție Oltenia va realiza controale periodice pe teren, în colaborare cu organele de specialitate ale poliției pe linia prevenirii și combaterii caracterului infracțional al faptelor. În caz de suspiciune de sustragere de energie electrică, de deteriorare, modificare, blocare a funcționarii echipamentului de măsurare, modificare a componentelor instalațiilor energetice, executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sunt sesizate organele de urmărire penală competente.
Este de amintit necesitatea verificării periodice a funcționării grupului de măsurare a energiei electrice şi informarea de urgență a operatorului de distribuție, prin canalele existente telefonic, apeland oricare dintre numerele de telefon: 0251.408.006, 0251.408.007, 0251.408.008 și prin email, la adresa distributie@distributieoltenia.ro în cazul în care se observă orice nereguli privind funcționarea acestuia.
În cele șapte județe în care operează Distribuție Oltenia, au fost verificate 5.767 locuri de consum și au fost identificate 628 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărțite după cum urmează: Argeș – 137 cazuri, Dolj – 147 cazuri, Gorj – 13 cazuri, Mehedinți – 50 cazuri, Olt – 133 cazuri, Teleorman – 101 cazuri, Vâlcea – 47 cazuri.
„Este în interesul și beneficiul consumatorilor să sesizeze cazurile de consum fraudulos de energie, pentru ca aceste situații, dăunătoare în primul rând consumatorilor corecți, să poată fi stopate. Toate sesizările primite din partea clienților, precum și identitatea acestora sunt confidențiale pe tot parcursul acțiunilor departamentului specializat. Pentru mai multe informatii despre gestionarea suspiciunilor de intervenții neautorizate în instalațiile operatorului de distribuție, puteți accesa site-ul www.distributieoltenia.ro, au anunțat reprezentanții companiei.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Distribuție Oltenia

Posting....