Incendiu puternic de pădure în Malaia. S-a cerut sprijin aerian!


La această oră, un puternic incendiu se manifestă în comuna Malaia pe o suprafață de aproximativ 12 hectare de pădure. În zonă au intervenit 34 de militari din cadrul ISU Vâlcea (patru ofițeri și 30 subofițeri) și alte 20 de persoane (din cadrul SVSU și ocolul silvic). Accesul se face numai pedestru (aproximativ de 100 minute). S-a solicitat sprijin aerian din partea IGSU. Suplimentar acționează alți patru subofițeri, aceștia având misiunea de a asigura măsuri specifice pentru casele aflate la baza pădurii, deoarece există riscul rostogolirii de bucăți de lemn aprinse.
În jurul orei 18.00, operațiunile de stingere se desfășurau pe două sectoare de intervenție, astfel:
• un sector care acționează pe direcția primăriei, condus de un ofițer cu opt subofițeri;
• al doilea sector care acționează pe direcția stadionului, condus de un ofițer cu 17 oameni.
De asemenea, a fost executată o recunoaștere aeriană a zonei afectate de incendiu cu ajutorul elicopterului la care au participat inspectorul șef și grupa operativă.

UP-DATE ORA 21.00:
Conform reprezentanților ISU Vâlcea, locația exactă în care se desfășoară incendiul de pădure este reprezentată de Punctele Padina și Pleașa din Munții Lotrului, la înălțimea de 1.200 – 1.400 metri.
Mâine se va primi sprijin aerian pentru stingerea incendiului. Acum se acționează pentru prevenirea extinderii incendiului. În cursul acestei nopți în această zonă vor rămâne șase persoane pentru supravegherea ariei afectate.