ÎNCĂ UN CAZ DE BULLYING într-un liceu din Vâlcea


Un elev de 17 de ani din județul Vâlcea a fost bruscat de trei colegi, în timpul unei pauze
Miercuri, 16 februrie 2022, trei tineri, elevi ai liceului «Constantin Brâncoveanu» din orașul Horezu, au bruscat un alt elev, în vârstă de 17 ani, chiar în sala de clasă. Totul s-a petrecut în timpul pauzei, de față fiind și ceilalți elevi, însă niciunul nu a intervenit.
„Elevul a anunțat personalul de pază al liceului, care a solicitat ajutorul jandarmilor. Un echipaj de jandarmerie care se afla în apropierea unității de învățământ a intervenit imediat, reușind să identifice elevii care au provocat scandalul, stabilind că toți trei sunt minori, cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani. În timpul altercației, aceștia l-au lovit cu palmele în zona feței și a corpului. Nu a fost nevoie de îngrijiri medicale. Patrula de jandarmi i-a adus la cunoștință elevului că poate depune plângere împotriva celor trei colegi, însă nici elevul și nici unchiul acestuia, în urma consultării telefonice cu părinții minorului, nu au dorit să procedeze în acest sens”, ne-au informat jandarmii vâlceni.

Toți cei trei bătăuși au fost amendați

„Cei trei elevi au fost sancționați contravențional de către jandarmi cu amenzi în valoare de 1000 lei fiecare pentru încălcarea mai multor prevederi ale Legii nr. 61 din 1991. De asemenea, toate informațiile au fost transmise Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, pentru măsuri specifice din competență. Urmează ca la nivelul instituției de învățământ să se desfășoare activități de prevenire a acestui gen de fapte”, ne-au mai informat jandarmi vâlceni.
• Material realizat cu sprijinul Jandarmeriei Vâlcea