Înaintea meciului cu Odense, SCM a obținut o nouă victorie în campionatul intern


Jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea continuă seria meciurilor și rezultatelor foarte bune din Liga Florilor de handbal feminin. Marți, 2 februarie, după orele prânzului, sportivele pregătite de antrenorul Florentin Pera au disputat o nouă partidă în campionatul intern, în cadrul etapei a noua. Adversarele vâlcencelor au fost prahovencele de la Activ Ploiești, meciul fiind programat în Sala Polivalentă din București (acolo unde se dispută toate meciurile din cadrul acestei runde).
Jucătoarele de la SCM au întâlnit o formație nou-promovată pe prima «scenă» a handbalului feminin românesc, iar diferența dintre cele două formații s-a văzut pe teren. În etapa anterioară, jucătoarele de la Activ au fost protagonistele unuia dintre cele mai surprinzătoare meciuri din acest sezon al Ligii Florilor, după ce au reușit să termine la egalitate (scor 27-27) meciul pe care l-au disputat în compania Gloriei Buzău, o echipă cu pretenții la cupele europene.
Nici în partida de marți ploieștencele nu au intrat pe teren din postura de victime sigure, însă după primele 15 minute, problema echipei învingătoare fusese deja rezolvată: Vâlcea conducea cu 10-1!
Mai experimentate și cu un lot în mod evident mai valoros, vâlcencele au știut cum și când să profite de disfuncționalitățile apărute în jocul celor de la Activ. Municipalele au intrat cu un avantaj de nouă goluri, scor 16-7.
Nici în repriza secundă, evoluția «ostilităților» din teren nu a fost prea mult diferită. Ploieștencele s-au zbătut în încercarea de arăta că, măcar pe alocuri, se pot ridica la valoarea jucătoarelor de la SCM, situație care s-a și concretizat în unele rânduri, dat fiind și faptul că, având victoria asigurată dinainte de pauză, vâlcenele nu s-au forțat prea tare în ultimele 10-15 minute ale întâlnirii. Partida s-a încheiat cu victoria echipei noastre, scor final 29-16. În urma acestui rezultat, SCM ajunge la un total de 21 de puncte (din opt meciuri disputate) și se menține pe poziția a treia în clasament.
Următorul meci al echipei noastre este însă unul cu o miză mai ridicată, dar și cu un adversar de un cu totul alt calibru. Duminică, 7 februarie, echipa noastră se va afla în Danemarca, acolo unde va evolua pe terenul celor de la Odense, într-un meci contând pentru etapa a XIII-a (penultima) a Grupei B a Ligii Campionilor.
Sursă foto: Dan Lixandru