În „valuri” de câte cinci candidați, MP cucerește Vâlcea


• aspiranții la funcția de primar prezentați în ultima conferință de presă vin din localitățile: Zătreni, Lăcusteni, Scundu, Valea Mare și Stănești
Printre puținele partide de pe scena politică vâlceană care au început în forță precampania electorală se află Mișcarea Populară. Ceea ce ne-a surprins (plăcut, de ce să nu recunoaștem) este faptul că președintele Marian Mirea adoptă o politică de promovare diferită față de alți lideri județeni de partide. Recunoscut ca un apropiat al fostului președinte Traian Băsescu, Mirea a ales să prezinte alegătorilor, clar și transparent, cât mai mulți dintre candidații Mișcării Populare pentru funcția de primar în județ. În „valuri” de câte cinci candidați pe săptămână, Marian Mirea a venit în fața presei cu oameni dornici de a se implica activ și constructiv în viața politică din interiorul comunităților din care provin. Ghidându-se după sloganul „Omul sfințește locul”, conducerea vâlceană a Mișcării Populare a ales drept candidați persoane care nu au avut probleme cu legea și care au o imagine foarte bună în comunitate.

Cum ar putea fi caracterizați candidații MP:
Oameni noi în politică, dar foarte ambițioși!

Punctual, trecem la prezentarea celor cinci candidați din „valul” lansat în această săptămână și oferim câteva dintre declarațiile de la conferința de presă.

Petre Licu – Zătreni: „Vreau cât mai multă transparență în cheltuirea banului public din comuna Zătreni. Și transparență maximă în tot. Asta îmi propun și vă garantez că asta voi face dacă ajung primar. Este nevoie și de investiții, pentru crearea de locuri de muncă la noi în comună”.

Nicolița Cojocaru – Lăcusteni: „Sunt o fire ambițioasă și mi-am dorit să fac parte dintr-un partid cinstit. De asta am venit la Mișcarea Populară. Pot să spun și că îl admir pe domnul Băsescu pentru felul în care a arătat că știe și poate să facă politică. Vreau să le transmit din ambiția mea tuturor locuitorilor din Lăcusteni și, împreună, ca o echipă, să ne facem o comună în care să ne fie drag să trăim”.

Ion Manda – Scundu: „În legislatura 1992-1996, am fost primar din partea PDSR în comuna Scundu. Apoi, prin manevre, am fost împiedicat să mai candidez. Am ieșit doar consilier, dar tot a fost prea puțin. Nu am reușit să mai arăt oamenilor ce pot. Sunt inginer horticol și, zic eu, că sunt un bun gospodar. De fapt, oamenii din Scundu mă cunosc foarte bine și am încredere că îmi vor acorda sprijinul lor. Am venit la Mișcarea Populară din convingerea că, alături de conducerea județeană, îmi voi putea impune echipa în lupta pentru Primăria Scundu”.

Dumitru Munteanu – Valea Mare: „Sunt inginer agronom și lucrez de foarte mult timp în comuna mea natală. Nu am vrut să plec de acolo nici când eram mai tânăr și nu vreau să plec nici acum. Țin prea mult la localitatea mea și la oamenii de acolo ca să plec. Am venit la Mișcarea Populară decis fiind să câștig primăria din Valea Mare. Și să vă spun și de ce vreau să fac asta. Îi cunosc prea bine pe oamenii din comuna mea, știu care le sunt greutățile și vreau să îi ajut!”


Stelian Andrei – Lădești: „Nu pot spune că am făcut prea multă politică în viața mea. Latura ecologistă m-a atras către Partidul Verde, acum vreo 4-5 ani, la alegerile trecute. Dar degeaba. Acolo nu am realizat ceva. În Mișcarea Populară am intrat încă de la înființarea ei și nu regret acest pas. Am mare încredere că, împreună cu echipa mea, voi putea face o politică nouă pentru comuna Stănești, una modernă și diferită de tot ceea ce s-a realizat până acum”.

Cine sunt primii zece candidați lansați de Mișcarea Populară la Vâlcea?

După cum v-am informat la momentul oportun, la primele două conferințe de presă organizate la sediul Mișcării Populare Vâlcea au fost prezentați alți zece candidați.
Reamintim vâlcenilor numele acestora și primăriile din județ pentru care se vor lupta: Claudiu Dugulan – orașul Călimănești, Ștefan Voicu – comuna Măldărești, Alexandru Buduleci – comuna Voineasa, Gheorghe Bîzgan – comuna Șirineasa, Dan Lăutaru – comuna Grădiștea; Cornel Mistreanu – orașul Băile Govora, Gheorghe Mitu – comuna Alunu, Eugen Diaconu – comuna Amărăști, Toma Andronescu – comuna Glăvile și Nicolae Popescu – comuna Ștefănești.