În urmă cu puțin timp: Un mort și un rănit grav la combinatul Oltchim


Reprezentanții ISU Vâlcea au anunțat că, în această dimineață, la combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea s-a petrecut un accident de muncă soldat cu două victime. Doi muncitori au căzut într-un vas gol de colectare, de la o înălțime de patru metri, unul dintre aceștia decedând la scurt timp după producerea nefericitului incident. Celălalt muncitor a fost grav rănit. Bărbatul decedat avea vârsta de 48 de ani. Persoana rănită, un bărbat cu vârsta de 59 de ani, se află acum la spital, în stare conștientă. La fața locului au intervenit două echipaje ale Serviciului de Ambulanță al Județului Vâlcea, un echipaj SMURD, precum și o ambulanță a combinatului Oltchim.

UP-DATE ORA 12.00

Ultimele informații arată că muncitorii efectuau lucrări de reparație la un recipient în care fuseseră anumite substanțe toxice. Se pare că muncitorii s-ar fi intoxicat tocmai de la aceste substanțe. În cauză, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

UP-DATE ORA 13.30

Noi informații în acest caz vin de la inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea, Ion Tănăsoiu: „Accidentul s-a petrecut în jurul orei 11.00. Din primele informații, angajații Oltchim se pregăteau pentru autorizație ISCIR, la secția propenoxid. Un angajat, nu se știe dacă din proprie inițiativă sau pus de cineva, a dorit să intre într-un vad, dar a căzut. Era inconștient, zăcea într-o baltă de sânge. A intrat să-l scoată șeful său, dar i s-a făcut rău. A fost scos, la rândul său, de alți angajați și transportat la spital, unde, din câte am înțeles, și-a revenit. Lucrătorul a fost scos din vad, resuscitat, dar nu s-a mai putut face nimic pentru el. Noi vom efectua verificările necesare”.
Mai precizăm faptul că bărbatul decedat era tatăl a doi copii.