În ultimele zile, Trei intervenții grele pentru pompierii vâlceni


Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit, în data de 21.10.2018, la ora 19.48, în localitatea Lăpușata, sat Lăpușata pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un bar. Flăcările s-au declanșat în interiorul localului, iar până la stingerea acestora au ars: mai multe aparate electrocasnice, obiecte de mobilier și s-au degradat trei aparate jocuri mecanice. După aproximativ o oră de la sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri în apropiere. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la un aparat electrocasnic lăsat sub tensiune.

În Râmnicu Vâlcea, o ghenă a luat foc

Aceeași pompieri au intervenit, în data de 20.10.2018, la ora 21.07, pe strada Calea lui Traian, pentru stingerea unui incendiu produs la o ghenă de gunoi. Până la stingerea incendiului, au ars două pubele de gunoi. Flăcările au fost stinse în scurt timp de la producerea incendiului, cercetările preliminare aratând că flăcările s-ar fi declanșat în urma aruncării unei țigări aprinse de către o persoană necunoscută.

Prăpăd în Slăvitești

Pompierii au acționat, în data de 20.10.2018, la ora 03.21, pentru stingerea unui incendiu produs la o hala de depozitare baloți în comuna Șirineasa, sat Slăvitești. Până la stingerea incendiului, au ars: un tractor, o balotieră, o treierătoare, o remorcă, un compresor, un utilaj recoltare porumb, 1.500 baloți de furaje, 30 tone porumb, 28 de anvelope și jante auto, o cositoare, un atomizor și mai multe aparate de uz gospodăresc, 30 m.c. scândură. De asemenea, s-au degradat: structura din metal și învelitoarea din tablă a depozitului în suprafață de aproximativ 500 m.p. și două geamuri tâmplărie PVC, precum și patru ferestre tip PVC din componența locuinței învecinate (ca urmare a temperaturii ridicate degajate de incendiu). Au decedat doi porci.
Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma aruncării unei țigări aprinse în apropierea furajelor de către o persoană neidentificată. Pentru stingerea incendiului, au acționat două echipaje de pompieri militari, în sprijinul acestora acționând și membrii SVSU Băbeni. După mai bine de două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să distrugă și alte bunuri din apropiere.
Compartimentul de Informare și Relații Publice al ISU Vâlcea