Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

4 august 2021

În ultimele luni, Romsilva a plantat mai mulți puieți decât are țara locuitori!


Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a plantat 21,8 milioane puieți forestieri în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, regenerând în total în această primăvară 10.420 hectare fond forestier. Asta înseamnă cu 14% mai mult decât programul prevăzut pentru campania de împăduriri de primăvară.
Din cele 10.420 hectare regenerate, 3.574 hectare au fost regenerate artificial, prin lucrări de împăduriri, inclusiv șapte hectare de perdele forestiere, iar 6.846 hectare au fost regenerate pe cale naturală. Astfel, au fost împădurite cu 459 hectare mai mult decât programul campaniei de împăduriri de primăvară. La regenerările naturale s-a înregistrat o creștere cu 831 hectare a suprafeței regenerate natural. În plus, în cursul campaniei de împăduriri de primăvară au fost efectuate lucrări de completări pe 1.582 hectare și lucrări de refaceri pe alte 215 hectare.
„În fondul forestier aflat în alte forme de proprietate și administrat de Romsilva, au fost plantați alți 3,7 milioane puieți forestieri, fiind regenerate 1.538 hectare, din care 760 hectare prin regenerări artificiale și 778 hectare prin regenerări naturale, și au fost făcute lucrări de completări pe alte 121 hectare. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va regenera, în cursul întregului an, pe durata campaniilor de împăduriri de primăvară și de toamnă, 12.670 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 8.037 hectare prin regenerări naturale și 4.633 hectare prin lucrări de împăduriri”, ne-au informat reprezentanții Romsilva prin intermediul unui comunicat de presă.

Au fost cheltuiți mulți bani pentru aceste împăduriri

Pentru lucrările de regenerare a fondului forestier proprietatea publică a statului din acest an, din campaniile de împăduriri de primăvară și toamnă, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a alocat un buget de 199,2 milioane lei din fonduri proprii. În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 75.401 hectare fond forestier de stat, 48.163 hectare prin regenerări naturale și 27.238 hectare prin lucrări de împăduriri. În acest interval de timp, au fost plantați 151,66 milioane puieți forestieri, cu o investiție totală de 665,6 milioane de lei.
În context mai este de amintit că Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării. De asemenea, Regia Națională a Pădurilor asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.
Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Romsilva

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate