Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

26 octombrie 2020

În scandalul gunoiului de la Bogdăneşti: Roşu a jucat alba-neagra cu nervii locuitorilor din Bujoreni!


• doar mobilizarea şi furia oamenilor au trezit autorităţile şi au putut bloca intenţia alesului PSD
După ce a semnat „ca primaru” pentru amplasarea unei staţii de sortare a deşeurilor la câţiva paşi de casele oamenilor, edilul pesedist de la nordul Râmnicului şi-a retras avizul. Fără absolut nici un fel de explicaţii sau alte greţuri pentru fapta sa…
Vineri dimineaţă, în cadrul unei şedinţe a Comisiei de Analiză Tehnică desfăşurată la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vâlcea, Alexandru Roşu a fost pus la colţ pentru autograful care i-a aruncat în cap întreaga comunitate care-l plăteşte să fie cât mai bine reprezentată. La fel cum se întâmplă şi la nivel naţional după tragedia din Colectiv, instituţiile statului s-au trezit brusc la realitate şi, rând pe rând, au dat dreptate bieţilor oameni din Bujoreni care au fost la câteva ore de a se trezi cu gunoaiele în mijlocul lor. De la Consiliul Judeţean până la ITM, la ISU sau ASP, dintr-o dată, ca printr-o minune biblică, organele statului s-au întors cu picioarele pe pământ şi au înţeles că amplasamentul staţiei de sortare este complet greşit ales. Mai puţin primarul Roşu.
Pesedistului nu i s-a părut o mare gafă gestul făcut împotriva propriei comunităţi  iar retragerea avizului, un pas arhi-suficient pentru ca subiectul să nu ia amploare:„Când s-a dat avizul iniţial, nu ni s-a spus că se vor aduce gunoaie, ci numai PET-uri, că se vor crea 40 de locuri de muncă… Când am văzut că există probleme şi am mers la faţa locului şi am văzut că este impactul foarte mare, ne-am retras avizul, am transmis la Mediu… Nu mai suntem de acord cu locaţia şi cu asta basta!”. Din fericire, Ana Artarişi, reprezentantul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, i-a reamintit alesului PSD că nu este prima oară când nu ţine cont nici de PUZ şi nici de PUG atunci când iscăleşte cum şi ce-l taie capul prin comuna sa: „Vă daţi seama ce-a însemnat pentru noi acordul dumneavoastră?! Noi nu suntem inspectori, noi suntem consilieri şi noi, în permanenţă, ne uităm la legislaţie. Aţi indus în eroare de la început cu această adresă! Vă daţi seama?! Acel act a fost punctul de temelie a tot ce-a urmat…” În concluzie, mini-revoluţia bujorenilor pentru sănătatea lor şi a copiilor lor a izbândit. E de urmărit dacă va rămâne la acest stadiu sau va continua şi cu asanarea administratorilor atât de „atenţi şi vigilenţi” precum veşnicul primar Roşu. Acum sau la primăvară, când este programată judecata urnelor.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Headlines