În Liga Națională de handbal feminin, Tadici l-a învins pe Ștefan


• HC Zalău s-a impus neașteptat de ușor în partida de la poalele Capelei, scor 29-25

Duminică după-amiaza, într-un meci care a fost transmis în direct chiar pe TVR1, jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea nu au reușit să obțină o victorie mult dorită, dar și foarte utilă, în fața unei echipe cu tradiție în handbalul feminin din România. În Sala Sporturilor „Traian”, elevele antrenorului Constantin Ștefan au primit vizita trupei pregătită de cunoscutul tehnician Gheorghe Tadici. Partida dintre HC Municipal Râmnicu Vâlcea și HC Zalău a contat pentru etapa cu numărul zece din Liga Națională de handbal feminin și a fost condusă de arbitrii Harabagiu și Stănescu (ambii din județul Dâmbovița).

Vâlcence fără strălucire: Zalăul a condus aproape tot meciul

Înaintea partidei de duminică, cele două formații se aflau la egalitate de puncte în clasament, fiecare cu câte 13, iar partida de la Râmnicu Vâlcea era deschisă oricărui rezultat. Elevele lui Constantin Ștefan au început însă neașteptat de modest partida contra sălăjencelor, iar oaspetele s-au instalat la conducere pe tabela de marcaj încă din debutul partidei. Vâlcencele au încercat să revină în joc, dar oasptele au știut cum să țină de avantaj, HC Zalău intrând la cabine cu un nesperat avantaj de patru goluri (scor 16-12).
Nici timpul petrecut la vestiare nu a avut rolul de a schimba prea multe în ceea ce privește modul de desfășurare a partidei. La reluare, vâlcencele au părut ceva mai motivate pe teren, însă Zalăul lui Tadici a dat dovadă, din nou, de maturitate în anumite faze, oaspetele știind cum să managerieze fazele în care Vâlcea a încercat să recupereze diferența de pe tabela de marcaj. Cea de-a doua repriză s-a disputat sub semnul echilibrului, atât pe teren, cât și pe tabela de marcaj. De altfel, repriza secundă s-a terminat la egalitate de scor, însă diferența de patru goluri obținută de Zalău pe parcursul primului „mitan” a făcut ca toate cele trei puncte puse în joc să ia drumul Ardealului. Echipa pregătită de fostul selecționer și antrenor al Oltchimului, Gheorghe Tadici, s-a impus cu scorul final de 29-25 și a bifat astfel un succes foarte important. Cu ajutorul celor trei puncte câștigate la Vâlcea, HC Zalău își continuă parcursul bun dintr-un sezon la finalul căruia dorește să obțină loc eligibil pentru participarea în cupele europene. Acum, HC Zalău ocupă poziția a cincea în clasament, cu 16 puncte, la egalitate însă cu formațiile aflate pe locurile trei și patru.

Cum stăm în clasament?

De partea cealaltă, după înfrângerea suferită contra sălăjencelor de la HC Zalău, Vâlcea pierde câteva poziții în ierarhia Ligii Naționale. Dacă în urmă cu câteva etape ne puteam lăuda că am urcat pe podiumul întrecerii, acum, HC Municipal se află pe locul șapte, cu 13 puncte. Echipa noastră se află însă la numai un punct în fața formației clasată pe locul nouă!

Rezultatele etapei a X-a

Universitatea Cluj – HC Dunărea Brăila 30-18
Măgura Cisnădie – Danubius Galați 19-20
CSM Bistrița – CSM București 25-35
HCM Râmnicu Vâlcea – HC Zalău 25-29
CSM Cetate Deva – CSM Roman 18-35
Corona Brașov – SCM Craiova 21-28
Unirea Slobozia a stat

În clasamentul Ligii Naționale, primele cinci poziții sunt ocupate de echipele: CSM București – 27p, HC Dunărea Brăila – 22p, SCM Craiova – 16p, Corona Brașov – 16p și HC Zalău – 16p.

Posting....