În Liga a IV-a vâlceană, s-a lăsat cortina pe 2014


• Flacăra Horezu şi CS Şirineasa au încheiat cele două serii pe primele poziţii
• acestea sunt urmate îndeaproape de echipele Stejarul Vlădeşti, respectiv FC Băbeni

Week-end-ul trecut, întrecerea de „Elită” a fotbalului din judeţul nostru şi-a consumat ultimul episod din anul 2014. Iar cum şi în fotbalul vâlcean se aplică proverbul conform căruia toamna se numără „bobocii”, oficialii cluburilor din Liga a IV-a au trecut deja la realizarea bilanţului pentru prima parte a sezonului competiţional 2014/2015. Aşa cum anticipam, surprize prea mari nu au apărut, cele câteva grupări mai puternice dominându-şi adversarele în ambele serii.
Deja încoronate cu titlurile neoficiale de „campioane de toamnă” la finalul turului, Flacăra Horezu şi CS Şirineasa și-au păstrat fotoliile de lider și la finalul anului. În Seria Nord, campioana en-titre a județului nostru, Flacăra Horezu a stat în ultima etapă din anul 2014. Chiar dacă vacanța a venit mai devreme pentru elevii antrenorului Vasile Ilinca, acest fapt nu i-a împiedicat pe jucătorii din Capitala ceramicii românești să termine anul în curs pe primul loc. Gruparea din Treapt a încheiat sezonul en-fanfare, având o diferență liniștitoare față de următoarele clasate, stejarul Vlădești și Minerul Ocnele Mari.
O situație foarte asemănătoare celei prezentate mai sus se întâlnește la finalul anului calendaristic și în Seria Sud. Aici, jucătorii de la CS Șirineasa au reușit să își adjudece primul loc în stil de mare campioni. În ultima rundă, cea programată week-end-ul recent încheiat, jucătorii din comuna liberalului Dan Săraru au trecut la pas de marea rivală, FC Băbeni. Partida disputată pe cochetul stadion din Șirineasa s-a încheiat cu o victorie categorică a gazdelor, jucătorii primarului Dan Săraru impunându-se cu 6-1. Pentru băbenarii unui alt edil liberal, Ion Bîzîc, eșecul drastic de pe terenul marii rivale a fost greu de digerat. Asta pentru că, în eventualitatea unui succes, FC Băbeni trecea pe prima poziție în ierarhie și „fura” efectiv fotoliul de lider de sub nasul fotbaliștilor din Șirineasa. Până la urmă, așa cum spuneam, jocul din ultima etapă s-a încheiat cum nu se poate mai bine pentru CS Șirineasa, această echipă consolidându-și primul loc în Seria Sud și menținându-se în „cărți” pentru câștigarea în premieră a titlului de campioană județeană. La finalul anului 2014, primele poziții din Seria Sud (și singurele care asigură calificarea în play-off) sunt ocupate de formațiile CS Șirineasa – 42 de puncte și FC Băbeni – 37 de puncte. La o distanță semnificativă, locurile următoare sunt ocupate de către echipele CS Mădulari și Unirea Tomșani.
Aşa cum anticipam în numere anterioare ale cotidianului nostru, cu fiecare rundă trecută din actuala ediţie a Ligii a IV-a, lupta pentru calificarea în play-off devine tot mai dezechilibrată. Şi, chiar dacă mai este mult de jucat până la finalul campionatului, considerăm că nu ne hazardăm în a spune că primele două clasate din fiecare serie au luat opţiuni serioase pentru calificarea în play-off, referindu-ne aici la Flacăra Horezu și Stejarul Vlădești (Seria Nord), respectiv CS Șirineasa și FC Băbeni (Seria Sud).