În Liga a II-a de fotbal, „Viperele albastre” întâlnesc adversari neplătiți de trei luni


• pentru formația noastră, victoria este obligatorie

Sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, CS Municipal Râmnicu Vâlcea și Olimpia Satu Mare se întâlnesc într-un joc ce va conta pentru etapa a XVII-a din liga secundă de fotbal. Meciul este unul deosebit de important pentru ambele formații, chiar dacă din rațiuni diferite. Jucătorii râmniceni, alintați „viperele albastre” de către suporteri, au mare nevoie de victorie pentru a se îndepărta de zona retrogradării. Deși traversează o perioadă dificilă, fotbaliștii pregătiți de antrenorul Jerry Gane au arătat și runda trecută (când au remizat pe terenul liderului Juventus București) că pot pune probleme oricărui adversar. Și dacă tot vorbim despre adversarii echipei vâlcene, trebuie spus că sătmărenii, care vor poposi sâmbătă pe stadionul din Parcul Zăvoi, au o situație cu totul aparte. Chiar dacă sunt neplătiți de trei luni și jumătate și recent au protestat față de acest aspect, fotbaliștii de la Olimpia Satu Mare au avut o serie incredibilă de rezultate pozitive. Acestea au făcut ca echipa din nordul țării să avanseze până pe locul patru în clasament și să se poată mândri acum cu un total de 30 de puncte, Olimpia aflându-se la numai șase „lungimi” în spatele liderului Juventus București.
Meciul de la finalul acestei săptămâni este, așadar, unul foarte important pentru ambele grupări, cu un plus de importanță pentru CS Municipal Râmnicu Vâlcea. Spunem asta dat fiind faptul că trei puncte obținute în fața unor adversari care joacă fotbal „pe burta goală” ar aduce un pic de liniște în interiorul echipei și ar înde­părta norii negri ai retrogradării. De partea cealaltă, pentru Olimpia Satu Mare un eșec la Vâlcea nu ar fi deloc sinonim cu o catastrofă fiindcă și așa echipa din nordul țării arată că nu își poate permite să facă perfor­manță și să poată spera la accederea în Liga I de­vre­me ce nu poate plăti salariile la nivel de eșalon secund.

Programul etapei a XVII-a

Mâine, 19 noiembrie, ora 11.00
Dacia Brăila – Sepsi Sfântu Gheorghe
CSM Râmnicu Vâlcea – Olimpia Satu Mare
CS Balotești – UTA B.D. Arad
Metalul Reșița – CS Afumați
FC Brașov – Șoimii Pâncota nu se dispută*
* oaspeții s-au retras din campionat
ACS Berceni – Unirea Tărlungeni nu se dispută**
** gazdele s-au retras din campionat
Mâine, 19 noiembrie, ora 11.30
Chindia Târgoviște – Dunărea Călărași
Mâine, 19 noiembrie, ora 14.00
CS Mioveni – Luceafărul Oradea
ASU Poli Timișoara – Academica Clinceni
Poimâine, 20 noiembrie, ora 13.00
Foresta Suceava – Juventus București
În clasamentul ligii secunde, primele cinci poziții sunt ocupate de echipele: Juventus București – 36p, FC Brașov – 34p, Sepsi Sfântu Gheorghe – 31p, Olimpia Satu Mare – 30p, CS Mioveni – 28p.