În Cupa României la fotbal, adversar de Liga I pentru CSM Râmnicu Vâlcea


• echipa noastră s-a calificat în 16-imile de finală ale întrecerii după ce s-a impus greu în fața doljenilor de la CSO Filiași
Aseară, în Sala „Nicolae Dobrin” de la Casa Fotbalului s-au desfășurat tragerile la sorți pentru stabilirea meciurilor din 16-imile de finală ale întrecerii knock-out. CSM Râmnicu Vâlcea s-a calificat in-extremis în această fază a competiției după ce, ieri după-amiază, s-a impus foarte greu contra doljenilor de la CSO Filiași. Partida s-a disputat la Craiova și a fost câștigată cu mari emoții de echipa noastră, scor 6-5, după executarea loviturilor de departajare.
Ajuns în urnele pentru tragerea la sorți a 16-imilor de finală, clubul râmnicean nu a avut sorții chiar de partea sa. În urma tragerii la sorți, CSM urmează să întâlnească o fostă campioană a României. Este vorba despre CFR Cluj, formație care pornește în mod clar cu prima șansă pentru obținerea „biletelor” de optimi. În funcție de programul televiziunilor care vor transmite meciurile din această fază a Cupei, meciul dintre CSM Râmnicu Vâlcea și CFR Cluj se va disputa pe 25, 26 sau 27 octombrie. În mod normal, CS Municipal ar trebui să fie gazda meciului care va decide echipa calificată în optimile de finală. Totuși, dacă televiziunile vor dori ca acest meci să se desfășoare la o oră târzie, care necesită stadion cu nocturnă (iar în Vâlcea nu există așa ceva), partida se va desfășura pe cea mai apropiată arenă care îndeplinește condiția respectivă. În acest caz, stadionul din Mioveni putând reprezenta o alternativă. Ar mai fi de amintit faptul că, în ultimele două sezoane, CS Municipal a ajuns de fiecare dată în 16-imile de finală ale Cupei României și mereu a dat peste un club din prima ligă. În 2014, CSMS Poli Iași a învins CSM-ul chiar la Vâlcea, pentru ca, în toamna lui 2015, ACS Poli Timișoara să se impună în fața echipei noastre într-un meci desfășurat pe stadionul din Pitești.