În câteva zile, formularul pentru SCHEMA DE SPRIJIN PENTRU HORECA devine activ


Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului anunță lansarea etapei de înscriere în cadrul schemei „Horeca” prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentaţiei publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.
Formularul electronic de înscriere în cadrul „schemei Horeca” va fi activ pe link-ul www.granturi.imm.gov.ro începând de marți, 29 iunie 2021, ora 10.00. Formularul de înscriere va rămâne activ timp de 10 zile lucrătoare de la demararea înscrierii, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, respectiv luni, 12 iulie 2021, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere.

Buget de jumătate de miliard de euro pentru această schemă

Schema de ajutor de stat se aplică pe întreg teritoriul României, în toate cele opt regiuni de dezvoltare. Conform documentului, este implementată de către Ministerul Economiei, prin intermediul Agenţiilor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului (AIMMAIPE), în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).
Bugetul alocat acestui tip de ajutor de stat este estimat la 500 milioane de euro, echivalent în lei, iar bugetul alocat Schemei pentru anul bugetar 2021, aprobat prin Legea nr. 15/2021 a Bugetului de Stat pentru anul 2021, este de 2,5 miliarde de lei.
Sursă foto: Arhivă