În Brezoi și Șușani, confiscări de material lemnos


• peste 20 metri cubi de lemn au fost confiscați

Apropierea sezonului rece face ca sancțiunile aplicate de polițiștii vâlceni pentru transportul de material lemnos fără documente să fie tot mai numeroase. Nu mai departe de zilele trecute, oamenii legii din orașul Brezoi și cei ai Secției 3 Rurală Sutești au confiscat peste 20 metri cubi de material lemnos, fiind aplicate sancțiuni contravenționale.
Astfel, în Brezoi, polițiștii au acționat pentru prevenirea tăierilor fără drept de material lemnos pe picior, în zona fondului forestier din localitate. Au fost depistate două persoane, care dețineau nouă metri cubi de material lemnos în apropierea locuinței, fără documente de proveniență. De asemenea, polițiștii au identificat în apropiere, material lemnos, specia fag, abandonat în albia unui pârâu, în urma inventarierii acestuia de către personalul silvic stabilindu-se că are un volum de opt metri cubi. „Întregul material lemnos a fost ridicat și predat în custodie reprezentantului ocolului silvic. S-au aplicat două sancțiuni contravenționale la regimul silvic pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar verificările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt. La acțiune au participat și jandarmi și personal silvic”, au transmis polițiștii vâlceni prin intermediul unui comunicat de presă emis pe marginea acestui subiect.

O amendă de 5.000 de lei, aplicată în Șușani
Pe DN 677 din Șușani, polițiștii Secției 3 Rurală Sutești au depistat un bărbat cu vârsta de 48 ani, din localitate, în timp ce conducea un tractor în care transporta material lemnos specia salcâm. „În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deținea aviz de însoțire primar pentru materialul lemnos transportat. Întreaga cantitate de material lemnos respectiv, 3,16 metri cubi, specia salcâm, a fost confiscată si predată ocolului silvic. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu 5.000 lei”, mai informează polițiștii vâlceni.

Posting....