Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

20 septembrie 2020

În atenția PFA și ÎI: expiră perioada până la care se poate solicita înregistrarea mențiunilor referitoare la obiectul de activitate


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Oficiului Național al Registrului Comerțului au oferit informații importante cu privire la împlinirea termenului până la care persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (ÎI) trebuie să îşi actualizeze obiectul de activitate.
Astfel, la data de 17 ianuarie 2019, expiră perioada de 2 ani pe care persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (II) o au la dispoziţie pentru a solicita oficiului registrului comerţului din raza sediului profesional, înregistrarea menţiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale. Potrivit actului normativ mai sus menţionat, „PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”, în timp ce „întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”.
În termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani, respectiv începând cu data de 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerţului radiază, din oficiu, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare.
Lista persoanelor fizice autorizate şi a întreprinderilor individuale care nu şi-au îndeplinit obligaţia de modificare a obiectului de activitate este publicată pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Pentru mai multe informaţii, accesaţi https://www.onrc.ro/index.php/ro/legea-182-2016.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Comunicate