„În anul 2017, ne-am respectat angajamentele față de cei care ne-au votat și au avut încredere în noi”


• susține deputatul vâlcean Eugen Neață
Recent, în ședința grupurilor parlamentare reunite, s-au purtat discuții cu privire la continuarea măsurilor din programul de guvernare și despre aspectele pe care noul Guvern și le-a propus a le duce în îndeplinire în perioada următoare. Cu privire la aceste subiecte, mai multe informații ne-au fost oferite de către deputatul social-democrat Eugen Neață (foto, dreapta): „Obiectivul nostru constă în fundamentarea unei creșteri economice sustenabile și incluzive, consolidarea unui stat puternic, a unei societăți echilibrate, cu o clasă de mijloc extinsă. În anul 2017, ne-am respectat angajamentele față de cei care ne-au votat si au avut încredere în noi. Guvernarea PSD și ALDE a adus creștere economică și bunăstare pentru cetățeni. Creșterea economică din anul 2017, de aproximativ 7%, este o dovadă vie în acest sens”.

Ce se preconizează pentru Guvernul Dăncilă în anul 2018

Mai departe, deputatul vâlcean Eugen Neață a punctat obiectivele de bază pe care Executivul condus de prima femeie premier din țara nostră, Viorica Dăncilă, și le propune pentru cele aproximativ zece luni care au mai rămas din anul în curs. Sintetic prezentate, acestea ar fi:
• consolidarea unor finanțe publice sănătoase;
• continuarea strategiei de creștere a veniturilor, astfel încât numărul românilor din clasa de mijloc să crească;
• creșterea investițiilor, atât cele finanțate din buget sau prin accelerarea absorbției de fonduri europene, cât și prin stimularea investițiilor private. Consolidarea macroeconomică se va realiza printr-o combinație de politici fiscal-bugetar-monetare, astfel încât, pe fondul păstrării echilibrelor macroeconomice să fi atins un nivel sporit de bunăstare în rândul românilor;
• stoparea abuzurilor făcute de instituțiile statului împotriva cetățenilor și aducerea acestor instituții la munca în folosul românilor.
Cu privire la alte priorități ale Guvernului Dăncilă, deputatul Eugen Neață a mai precizat: „În domeniul sănătății, Guvernul susține construirea a opt spitale regionale, dotate cu echipamente de ultimă generație și a unui spital republican, în București. Se va asigura finanțarea investițiilor în modernizarea spitalelor județene și a ambulatoriilor de specialitate, pentru a asigura condiții optime actului medical și pentru a asigura accesul oamenilor la servicii de sănătate la ei în județ. (…) Ca obiectiv prioritar este dotarea localităților cu ambulanțe, în vederea asigurării transportului pacienților în condiții optime la unitățile medicale (program ce va asigura prezența unei ambulanțe în fiecare comună), iar prin pachetul de salarizare motivant pentru personalul medical vom reuși să oprim exodul medicilor”.
„Un alt pilon principal al modelului de dezvoltare îl reprezintă creșterea potențialului economiei. Numai astfel vom putea îndeplini regulile fiscale la care ne-am angajat și stimularea creării de locuri de muncă. România trebuie să investească masiv în infrastructură și în fabrici noi. Nu mai putem doar să vindem ce produc alții. Statul poate juca un rol important, prin Fondul Suveran de Dezvoltare si Investiții, prin schemele de ajutor propuse și prin investiții în toate domeniile. România are șansa de a crea mai multe locuri de muncă și de a aduce mai multe resurse la bugetul de stat prin promovarea unei strategii integrate de dezvoltare a turismului. Avem suficiente monumente de importanță istorică și religioasă și suficiente frumuseți naturale pentru a crește semnificativ numărul de turiști străini care vizitează anual țara noastră”, a mai precizat deputatul Eugen Neață.

Sprijin din partea conducerii Consiliului Județean Vâlcea

În contextul măsurilor asumate de Guvernul Dăncilă, Consiliul Județean Vâlcea se implică pentru implementarea lor la nivel loc. Cu privire la acest aspect, deputatul Eugen Neață s-a arătat cât se poate de încrezător în privința sprijinului venit din partea conducerii instituției: „Împreună cu președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu și colegii mei parlamentari vom susține proiecte pentru a atrage cât mai multe fonduri necesare dezvoltării județului Vâlcea. Voi continua să susțin toate aceste măsuri care sunt benefice oamenilor și am încredere că noul Guvern va realiza proiectele propuse pentru anul 2018! Activitatea mea parlamentară va fi una în slujba cetățenilor și în interesul acestora!”