În 2016, Managerul Ponoran aduce zeci de surprize plăcute pentru sănătatea vâlceană


Noua conducere a Spitalului Județean și-a început mandatul cu dreptul și observăm că o tot ține așa. Managerul Dan Ponoran s-a zbătut și a punctat câteva realizări anul acesta, iar surprizele plăcute vor continua și-n 2016. În plus, dr. Ponoran se bucură și de o mare susținere din partea autorităților locale, județene, a colegilor de breaslă, dar și a investitorilor din județ.

„Împreună cu Asociația Prietenii Spitalului, din primăvară, vom amenaja și un loc de joacă. Există cerere din acest punct de vedere. Deocamdată, vorbim de o idee, de un proiect, și abia la primăvară vom vorbi mai serios cum stau lucrurile la acest capitol. Mi-am propus, totodată, să mai aduc aparatură medicală. Consiliul Județean ne va ajuta cu 10.000 euro pentru a procura alte lucruri utile, așa cum ne-a promis că ne va sprijini și cu cofinanțările. Prioritatea mea o reprezintă dotarea farmaciei spitalului cu medicamente, iar în ceea ce privește aparatura medicală, avem nevoie de mai multe. Este nevoie de o unitate energetică electrochirurgicală cu sigilare vasculară, de o masă de operație pentru Ginecologie….Am susținerea Ministerului Sănătății, altfel, cu fonduri proprii, nu ne-am permite. Tot ca noutate, a fost achiziționată și o mașină de gătit performantă. Aveam una de prin 1973, care avea și pierderi de gaz. Încet, încet putem face multe, putem face lucrurile să se miște și deja se vede”, a declarat, pentru ziarul nostru, managerul Dan Ponoran.

Că lucrurile se mișcă vedem și noi. În plus, contează și susținerea și relațiile. Reamintim cititorilor că, în urmă cu câteva luni, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea era aprovizionat cu carne de pui congelată, deși, conform licitației, era nevoie de carne refrigerată. „N-am lăsat lucrurile așa. Am reluat licitația și, cum procedura durează, pe toată acea perioadă, am fost ajutat de o firmă cu carne refrigerată. Când au fost probleme cu vreo rețea de apă, cu infrastructura, am primit sprijinul mai multor firme de construcții”, a mai precizat Ponoran.

Așadar, și anul 2016 va fi un an cu realizări pentru sănătatea vâlceană.