Imposibil de reabilitat Clinica balneară cu bani de la Primărie sau CJ


• este părerea primarului din Călimănești, Florinel Constantinescu
Clinica de recuperare medicală din Călimănești are șanse foarte mici de a fi reabilitată și modernizată cu bani din bugetul primăriei sau de la Consiliul Județean Vâlcea. Părerea este a primarului Florinel Constantinescu care consideră că s-au ratat șansele de a interveni la unitatea medicală, în urmă cu ani buni.
Clinica balneară este, acum, o secție a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Clădirea nu ne aparține. Cred că trebuia cumpărată de mult; a existat această șansă, dar nu s-a făcut nimic. Acum, când vin fondurile europene, nu putem interveni în niciun fel. Este, în opinia mea, imposibil de reabilitat cu fonduri de la Consiliul Județean sau din bugetul primăriei”, a precizat edilul Florinel Constantinescu.
Clădirea în care funcționează clinica a fost revendicată și câștigată în instanță de familia Petrescu. Proprietarii au purtat negocieri cu CJ Vâlcea, precizând, la acea dată, că predau autorităților județene clădirea pentru 900 mii euro. Din păcate, CJ Vâlcea nu dispunea de sumă, dar nici nu a primit ajutorul Guvernului.