Hoții de lemne au picat iar în „plasă”


• polițiștii din Bălcești și Făurești au aplicat amenzi de 8.000 de lei pentru mai multe nereguli cu privire la transportul de material lemnos

La mijlocul săptămânii trecute, polițiștii orașului Bălcești au depistat un bărbat cu vârsta de 50 de ani și domiciliul în comuna Iancu Jianu, județul Olt, în timp ce transporta cantitatea de 0,993 m.c. material lemnos. Lemnul, de esență arin și plută, era transportat cu ajutorul unui atelaj hipo. În urma primelor verificări, s-a constatat că persoana în cauză pornise la drum cu lemnele chiar dacă nu deținea nici un fel de aviz de însoțire. Ulterior, întreaga cantitate de material lemnos a fost predată ocolului silvic, iar bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţio­nală, în cuantum de 3.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010.

Probleme și în Făurești

Tot în partea de sud a județului nostru, mai exact în Făurești, polițiștii din comună au depistat, pe raza localității, un atelaj hipo, încărcat cu material lemnos. La vederea organelor de poliție, conducătorul atelajului a fugit în pădure, abandonând atelajul. Polițiștii au pornit în cursa de urmărire a conducătorului de atelaj, la un moment dat acesta fiind ajuns din urmă. S-a constatat că este vorba despre un tânăr de numai 19 ani, tot cu domiciliul în comuna Iancu Jianu din județul Olt. Oamenii legii din Făurești au dispus măsura sancționării contravenționale a bărbatului, acesta fiind amendat cu suma de 5.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 171/2010. De asemenea, cantitatea de material lemnos descoperită în atelaj – 0,45 m.c. gârniță – a fost confiscată.

Posting....