HIDROELECTRICA A SEMNAT CONTRACTUL pentru modernizarea Centralei Hidroelectrice de la Ciunget


Investiția totală de 7.586.818 lei fără TVA are scop înlocuirea echipamentelor primare și secundare cu echipamente tehnice și informatice de ultima generație, care să permită atât controlul local, cât și comanda de la distanță la mai multe hidrocentrale
Hidroelectrica a semnat joi, 9 septembrie 2021, contractul pentru modernizarea stațiilor de 110 kV CHE Strejești, CHE Arcești, CHE Slatina și CHE Lotru Ciunget, amplasate pe râurile Olt și Lotru. Lucrările, inițial estimate la 8.373.868 lei fără TVA, au fost adjudecate de Electromontaj Carpați, la valoarea de 7.586.818 lei fără TVA, ca urmare a parcurgerii unei proceduri de achiziție publică în cadrul căreia au depus oferte șase participanți. Lucrările ce urmează a fi executate într-o perioadă de 18 luni constau în înlocuirea echipamentelor primare și secundare cu echipamente tehnice și informatice de ultima generație, care să permită atât controlul local, cât și comanda de la distanță.
„Continuăm modernizarea stațiilor de 110 kV, intenția noastră fiind aceea de a introduce cât mai multe din capacități într-un nou ciclu de viață și exploatare. Avem o mare responsabilitate în asigurarea securității sistemului energetic național, Hidroelectrica fiind compania cel mai des apelată pentru a echilibra consumul de electricitate cu producția în piața națională. Obiectivele din portofoliul nostru trebuie să fie gata să intervină cu promptitudine atunci când sunt apelate în sistem. Acest lucru ne obligă să acționăm foarte serios și să investim în permanență pentru menținerea în stare optimă de funcționare a instalațiilor. Pas cu pas procedăm la înlocuirea tuturor echipamentelor învechite și introducem noi tehnologii care să permită automatizarea cât mai multor procese”, a declarat vâlceanul Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Hidrocentralele din Vâlcea vor avea panouri electrice pe acoperișuri

Compania vizează să pună aceste panouri pe acoperișurile clădirilor a 20 de hidrocentrale amplasate de-a lungul râului Olt (și Lotru), care aparțin de sucursala Râmnicu Vâlcea, pe o lungime de 200 km. Prima este Cornetu și ultima este Izbiceni.
Sursă foto: Arhivă