Haosul continuă în trafic: după ninsori și ger, vine poleiul…


Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de polei, intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte, valabilă de vineri, 13 ianuarie, ora 5 dimineață, până sâmbătă, 14 ianuarie, ora 12.
„În intervalul menționat vor fi precipitații mixte ce vor cuprinde treptat vestul, centrul și nordul țării și vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest și la munte cantitățile de precipitații vor depăși local 20…25 l/mp, potrivit unui comunicat al Administrației Naționale de Meteorologie. În această perioadă, se va semnala polei, în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat și Crișana, iar după-amiază și în Transilvania și nordul Moldovei.
În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) și în prima parte a zilei de sâmbătă (14 ianuarie) se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei și local în Transilvania și Moldova.
În zona de munte, vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și temporar viscolite, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat și în regiunile intracarpatice.
Vântul va avea intensificări la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70…80 km/h.
Intensificări ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h și trecător peste 70 km/h, se vor semnala și în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului.
Pe arii restrânse, precipitații slabe mixte, ce pot favoriza producerea de polei, se vor semnala sâmbătă (14 ianuarie) și în restul teritoriului”.