GRINDEANU CREDE-N MOȘ CRĂCIUN? Secțiunea 1 din Autostrada Sibiu-Pitești, gata de sărbători


Ministrul Transporturilor radiază de optimism în vreme ce Valea Oltului este un șir de înjurături și nervi
Sorin Grindeanu a ieșit duminică pe rețele sociale cu o declarație care ar trebui să mai stingă din nervii cu care șoferii trebuie să străbată Valea Oltului de mai bune de două luni. Astfel, fostul premier se declară convins că vom avea inaugurarea primei secțiuni din autostrada Sibiu-Pitești înainte de vizita Moșului laponez.
„Primii kilometri ai autostrăzii Sibiu – Pitești tot mai aproape de finalizare! Progresul fizic al lucrărilor pe șantierul Secțiunii 1 (Sibiu – Boița) a ajuns la 90%. Pe șantier se execută acum următoarele lucrări: așternerea asfaltului, montarea parapetului de protecție și a împrejmuirilor, trasarea marcajelor, realizarea conexiunii cu Varianta de Ocolire Sibiu, realizarea bretelelor la Nodul Rutier Sibiu, racordarea cu DN 7, vopsirea structurilor, montarea rosturilor de dilatare. Secțiunea 1 (Sibiu – Boița) are o lungime de 13,17 km iar pe traseul acesteia s-au construit până acum: opt poduri, pasaje si viaducte, precum două noduri rutiere la intersecţia cu drumurile naţionale”, a anunțat ministrul Sorin Grindeanu.
Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 1 Sibiu – Boița a fost semnat cu firma austriacă Porr pentru suma de 612,65 milioane de lei fără TVA. Ordinul de începere pentru etapa de proiectare a fost emis în mai 2019, iar cel pentru etapa de execuție pe 30 martie 2020. Durata de realizare a contractului este de 48 de luni, din care 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție. Lucrările la cei 13,17 kilometri de autostradă ar trebui finalizate în primăvara anului viitor, conform contractului.