Grav de tot: ALTE DECESE COVID în Vâlcea!


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, transmise în seara de vineri, 5 martie 2021, pe teritoriul județului nostru, de la începutul pandemiei și până la această dată, au fost confirmate 12.202 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Până pe 5 martie, în Vâlcea au fost înregistrate 224 decese, aproximativ o treime din acestea fiind consemnate de la începutul anului 2021. Ultimele două decese au fost anunțate vineri, 5 martie 2021.
În unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea, la data de 5 martie 2021, se aflau internate 177 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora era următoarea: 22 – asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 141 – cu forme medii și 14 – internate în secția ATI.

Mesaj pentru vâlceni

„În județ, sunt 22 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici, unități de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.836 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică. Având în vedere creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, vă informăm că începând de luni, 1 martie 2021, au fost reluate în tot județul controalele pentru respectarea normelor de protecție sanitară în vederea prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor în rândul populației. Aceste verificări vor fi efectuate, conform Ordinului Prefectului județului Vâlcea nr. 22/7.01.2021, de echipe mixte, formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea.
Recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. Reamintim că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, au transmis, în data de 5 martie 2021, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea