Gospodării inundate, alunecări de teren reactivate și oameni în beznă


• la toate acestea au dus ploile torențiale de la finele acestei săptămâni
Precipitațiile abundente din 27 și 28 iunie au făcut noi ravagii în județ. Pompierii vâlceni au intervenit, în Râmnic, pe străzile Știrbei Vodă și Ștrandului la trei gospodării, pentru evacuarea apei din beciuri și curți. De asemenea, pompierii din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din comunele Bunești, Nicolae Bălcescu și Popești au intervenit pentru evacuarea apei din curți și beciuri în localitățile respective. Pe drumurile naționale şi județene, nu s-au înregistrat situații deosebite ca urmare a fenomenelor mai sus menționate, circulația rutieră desfășurându-se în condiții de siguranță.
În comuna Milcoiu, satul Milcoiu, punctul „La Transformator”, s-a reactivat o alunecare de teren ce a afectat platforma DC 27 Milcoiu – Izbășești. O comisie de specialiști din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea s-a deplasat, pe 28 iunie, pentru a evalua fenomenul produs și a dispune măsurile necesare pentru intervenție.
La nivelul rețelelor de energie electrică, la finele săptămânii trecute, erau trei PT-uri afectate, cu 80 consumatori întrerupți în satul Păscoaia, orașul Brezoi. Echipele CEZ au intervenit în zona afectată în vederea soluționării avariei înregistrate.