Gospodăria familiei Ioana, din Mihăești, sub ape


. o firmă din localitate a modificat cursul apelor de pe versanți și toată apa ajunge în curtea locuinței . primarul Bârzăgeanu: problema se poate rezolva ușor. Familia Ioana trebuie să comunice, să fie de acord să înălțăm podețul din fața locuinței

Cum vin ploile abundente, cum gospodărie familiei Ioana din Mihăești este inundată. Lucrul acesta se întâmplă din 2014, atunci când o firmă din zonă a modificat cursul apelor de pe versanți. Mai mult, situația se poate rezolva dacă și familia afectată este de acord să fie rificat nivelul podețului din fața locuinței. Contactat, primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu, a precizat că problema este veche, darse poate remedia ușor. Totul depinde de receptivitatea prorietarilor gospodăriei.

„Podul din fața gospodăriei este foarte mic, se înfundă. Toată apa intră în curte. Dacă vroiau să facem podul, să-l ridicăm, nu mai aveau probleme. I-am ajutatde fiecare dată. Am dat vidanja, a stat ore întregi acolo, cu oameni cu tot, dar probleme avem în toate satele, 13 la număr”, a declarat edilul Bârzăgeanu.

Pentru refacerea podului, s-a pus problema și a existenței unui aviz de la Secția Drumuri Naționale. Cu toate acestea, dacă proprietarii ar fi fost de acord, edilul liberal ar fi făcut lucrarea chiar și fără acel aviz. „Primeam sancțiune, asta era. Măcar rezolvam problema oamenilor”, a precizat alesul local din Mihăești.

Apa a pătruns în beciul locuinței familiei Ioana, iar păsările și porcii au fost mutați la vecini, după ce cotețele au fost inundate.

Posting....