Gigi Matei reclamă „cârtițele” lui Romeo


• edilul interimar al municipiului susține că parlamentarul este greșit informat de oamenii pe care i-ar fi „fidelizat” în Primărie
Finalul conferinței de presă desfășurată ieri la sediul Primăriei Râmnicului a fost „colorat” prin declarațiile pe care edilul interimar Ion Gigi Matei le-a adus drept replică la anumite afirmații ale deputatului Colegiului Nord, Romeo Rădulescu. Mai exact, social-democratul a susținut că parlamentarul și-a permis să facă declarații, într-o publicație locală, cu vădită rea-credință referitoare la investițiile pe care administrația locală le desfășoară. Conform declarațiilor oferite în respectiva publicație, Romeo Rădulescu consideră că edilul Gigi Matei nu ar putea să bage sapa mai devreme de un an și jumătate în centrul orașului. Afirmații combătute cu vehemență de actualul primar interimar. „Domnul Romeo Rădulescu susține că investiția de reabilitare a Pieței Centrale nu are proiect tehnic și nici autorizație de construcție și că totul este un praf în ochi la adresa cetățenilor. Acesta a mai spus că mai devreme de un an și jumătate nu se va putea băga sapa în centrul orașului. Interesantă declarație pentru că nu este nimic adevărat. Nu vreau să fiu răutăcios, dar țin să îl anunț în mod public pe domnul deputat  că este greșit informat. Noi avem aceste documente și lucrările vor începe mult mai devreme, cu siguranță în 2015. De altfel, am înțeles că domnul Rădulescu ar avea oameni în Primărie pe care i-a fidelizat și care îi oferă informații. Nu știu de ce este nevoie de oameni care să îi ofere informații care sunt publice. Și se pare este și greșit informat”, a tunat și fulgerat, pe o notă de ușor umor, edilul interimar al Râmnicului.
Locuințele sociale, o prioritate pentru Primărie
• Gigi Matei consideră că și unitatea militară dinspre Vlădești ar putea fi transformată în locuințe sociale pentru tineri
Nevoia mare de locuințe în rândul tinerilor râmniceni și a oamenilor din categoriile vulnerabile a determinat administrația locală să ia măsuri cât se poate de ferme în această privință. Conform unor declarații recente oferite de către edilul Gigi Matei, un imobil va fi transformat în mod cert în locuințe ce vor funcționa în sistem ANL. Ne referim aici la imobilul amplasat în zona Ștandului din Ostroveni, care inițial era gândit drept cămin pentru bătrâni. De asemenea, deși se anunță un demers titanic, edilul Râmnicului speră ca și imobilul fostei unități militare dinspre Vlădești să fie transformat în astfel de locuințe. „Căminul de bătrâni din zona Ostroveni va fi transformat în locuințe sociale. Acesta este o certitudine. Dată fiind nevoia mare de astfel de locuințe, considerăm că ar fi nevoie de mai multe imobile care să aibă o asemenea funcție. În acest sens, considerăm că și clădirea fostei unități militare poate servi la așa ceva. În acest moment, clădirea se află în ruină, a fost vandalizată, persoane rău intenționate au spart geamurile și au scos prizele. Dar să știți că structura ei este foarte rezistentă. Zidurile sunt groase de 70 de centimetri, iar distanța între etaje este de șase metri. Ne gândim că acolo ar apărea o oportunitate foarte bună pentru a dezvolta locuințe sociale. În urma unor lucrări, am face plafon la trei metri distanță de actualele etaje și s-ar crea mai multe locuințe. De altfel, în zona aceea ar putea apărea un microcartier, care, pe lângă locuințele acestea, să aibă și spații comerciale și alte facilități”, susține primarul interimar al Râmnicului.
Continuă meciul Matei vs Pricopie pe tema bunurilor fostei unități militare
Edilul social-democrat a vorbit și despre principalul impediment în realizarea de locuințe sociale în fosta unitate militară: acestea se află în administrarea Ministerului Educației care, chipurile, ar vrea să creeze un centru de excelență. „Desigur, nu putem neglija faptul că terenurile de acolo și clădirile se află în posesia Ministerului Educației. Eu am avut chiar câteva discuții mai dure pot să le spun cu domnul ministru Pricopie atunci când a venit la Vâlcea. Domnul ministru a spus că terenul de acolo și clădirile ar urma să fie folosite pentru înființarea unui centru de excelență. Dar domnului ministru nu a putut să îmi răspundă ce fel de centru de excelență ar vrea să înființeze. Așa că nu am ajuns la un consens la acel moment, dar am depus recent un dosar la Ministerul Educației în care ne-am exprimat intențiile de a face ceva acolo. Clădirile oricum stau nefolosite și se ruinează. Doamna Adina Dobrete a fost la București și a depus personal acel dosar și am primit inclusiv număr de înregistrare. Cred că ar fi bine ca Ministerul să ne dea nouă acele bunuri pentru că Primăria chiar este interesată să investească în oraș, iar locuințele sociale reprezintă o prioritate pentru noi”, a concluzionat Gigi Matei.