Gigi Matei, în dialog cu reprezentanții protestatarilor


• oficialitățile locale s-au întâlnit cu delegația condusă de Vlad Ciobanu

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Primăriei Râmnicului anunță că edilul interimar Ion Gigi Matei şi-a ţinut promisiunea de a dialoga protestatarii care au ieșit pe străzile Râmnicului în ultimele zile. Astfel că, marţi, 10 noiembrie, alături de viceprimarul Vasile Cocoş, edilul interimar a avut o întâlnire cu o delegaţie condusă de Vlad Ciobanu şi reprezentativă pentru o parte din tinerii ieşiţi pe străzile oraşului.

Cinci puncte au fost puse pe ordinea de zi

Timp de peste două ore şi jumătate, discuţiile s-au derulat pe o agendă formată din cinci capitole: efectuarea unui audit extern asupra activităţii primăriei şi, în special, asupra achiziţiilor publice, eficientizarea transparenţei instituţionale şi a consultării publicului, atragerea unor investitori străini şi scăderea şomajului, verificarea PSI a tuturor unităţilor şcolare precum şi modalităţi de intervenţie în unele zone deficitare din infrastructura Râmnicului. Din punctul de vedere al corectitudinii procedurilor de achiziţie şi al transparenţei instituţionale, primarul interimar Gigi Matei a fost de acord cu orice verificare sau control în contextul în care absolut toate achiziţiile, indiferent de valoarea lor, sunt date publicităţii atât în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – SEAP, cât şi pe site-ul primăriei.
În ceea ce priveşte măsurile de protecţie a unităţilor şcolare la incendii – o responsabilitate ce revine, în principal, directorilor acestora – şeful Executivului Local a anunţat că s-au făcut şi sunt în derulare investiţii în acest domeniu, dar şi că va convoca, în perioada următoare, o şedinţă cu toţi administratorii şcolilor şi grădiniţelor din oraş pentru a evidenţia domeniile în care s-ar mai putea interveni.
Cât priveşte atragerea investitorilor străini, edilul Matei a vorbit despre investiţia celor de la Faurecia, ce se va inaugura în primăvara anului viitor în vecinătatea Râmnicului, precum şi despre facilităţile pe care Municipalitatea este dispusă să le ofere oricui doreşte să investească pe teritoriul municipiului. În fine, legat de zonele cu probleme de infrastructură, s-a solicitat din partea reprezentanţilor prezenţi la discuţii o listă a acestora, urmând ca, în funcţie de complexitatea lucrărilor necesare, să se stabilească modalităţile de remediere.

O altă întâlnire, posibilă foarte curând

Discuţia s-a încheiat cu promisiunea că va fi urmată de o altă întâlnire, mai extinsă, pe problemele oraşului, dar şi cu invitaţia primarului interimar de a-i fi transmise propuneri de îmbunătăţire a vieţii în Râmnic, în vederea inserării lor în viitorul proiect de buget pentru anul 2016.